Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 3 septembrie 2022

Avocat Elena Radu - Legile justiției - un pericol pentru fiecare cetățean și un pericol pentru existenta statului roman


Legile justiției - un pericol pentru fiecare cetățean și un pericol pentru existenta statului roman

Ca justiția nu prea mai e am văzut cel mai bine în ultimul an. A facut Guvernul ce a vrut, ignorând Constitutia, dar l-a "apărat" ICCJ, validandu-i toate abuzurile.
Un exemplu pe înțelesul tuturor.
Sa zicem ca se da o lege în România, prin care se impune că dacă ai mai mult de o casa sau deții o suprafață de locuit mai mare decât o anumita limita, trebuie să o cedezi: migranților, refugiaților sau cui nu o avea.
Motivul invocat: poluarea, clima, proprietatea comuna, drepturile colective, binele comun sau ce aberații le-or mai trece prin cap.
Sa zice ca Guvernul sa un HG și o pune în aplicare. În baza HG iti ia casa sau parte din casa și i-o repartizează lui x roman sau străin, ca să ii fue și lui bine pe munca ta.
Tu revoltat pe situație te duci în instanta ataci actul administrativ, ataci și HG ul și invoci și neconstituționalitatea Legii care a stat la baza lui.
CCR analizând excepția ta de neconstituționalitate zice ca ai dreptate, ca zice Constitutia ca proprietatea privata este garantata în România și declara legea respectiva neconstitutionala.
Judecatorul care judeca acțiunea ta impotriva actului prin care ți s-a luat casa și HG ului zice ca puțin ii pasa lui de ce a zis CCR și de neconstituționalitatea Legii, ca invoca el o aberație de Regulament UE sau vreun articol din tratate și îl interpretează ca scopul lui a fost sa ii fie bine oricărui cetățean european indiferent de unde s-a luat ca să I se dea sa ii fie bine.
Si uite asa, ignorând judecatorul decizia CCR și Constitutia României da o hotarare definitiva prin care ramai fără casa sau te mai trezești cu un colocatar.
Ce poți sa faci?
Nimic pentru că în proiectul privind statutul judecătorilor și procurorilor propus de Guvern cu Predoiu în frunte, art 272 de la răspunderea judecătorilor și procurorilor s-a SCOS prevederea conform căreia constituie abatere disciplinara "nerespectarea deciziilor Curții Constituționale ori a deciziilor pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în soluționarea recursurilor în interesul legii".
Asa ca judecatorul ala care te-a lăsat fără casa sau te-a procopsit cu un colocatar sta liniștit ca nu ii poate face nimeni nimic ca nu a respectat el decizia Curții Constituționale (care era obligatorie pentru el conform art. 147 alin 4 din Constituție). Doar nu mai prevede noua lege ca ar avea vreo răspundere PROFESIONALA în sensul asta, iar Constitutia și deciziile CCR sunt opționale pentru el și doar s-a scris în mod expres în expunerea de motive a legii ca se elimina o asemenea răspundere.
Asa ca: liber la abuzuri din partea statului, cu Guvernul și judecătorii in frunte!
Dacă vrei sa mai ai o minima speranța legala ca poate prin tara asta cineva "iti va face totuși dreptate" este cazul sa te implici și sa te opui adoptării unor legi ale justiției care dau verde la abuzuri pe față și desființează implicit statul roman cu a lui Constituție.
Fotografia atașată este din Legea actuala, in vigoare (prevedere care nu mai exista on proiectul de lege).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu