Nu stiu ce nume sa-i dau.Am fiert piersici salbatice cu ceva Afine pe care le aveam prin casa.Nu am pus zahar.( in borcane)
Le voi pune in frigider .Sunt facute pentru a le consuma relativ repede.Nu acum ,cand sunt fructe crude .
In sticla este tuica ,alaturi de afine si cătină.
Sa profitam de afine si catina!
Iata ce spune f. f. foarte pe scurt Acad Ovidiu Bojor in cartea Ghidul Plantelor Medicinale
AFINUL VACCINUM MYRTILLUS (SALBATIC)
Antocianozidele ,componente principale ale fitocompusilor din afine SUNT ACTIVE ASUPRA BUNEI FUNCTIONARI A MICROCIRCULATIEI....
......
Administrarea produselor obținute din afine produce reactivarea micricirculatiei locale, ameliorand si fluxul venos,reduce edemele
Este antiseptica intestinala etc etc etc..
Ajuta la acuitatea vizuala
Fructele de cătină contin flavonoide ,polifenoli,ulei gras complex NUMEROASE MICROELEMENTE ( P, Ca,Mg,K,Na,Fe) vitamine liposolubile( A,E,F,D)
Vitamine hidrosolubile ( C,,P,K, complexul B)etc.etc etc.Catina constituie o valoriasa sursa de polivitamine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu