Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 15 septembrie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Mă tot uit la generațiile tinere, cele care au crescut departe de sat și nu știu de unde apare laptele sau brânza, cum se culeg nucile și de unde apare carnea de pui din frigider

Mă tot uit la generațiile tinere, cele care au crescut departe de sat și nu știu de unde apare laptele sau brânza, cum se culeg nucile și de unde apare carnea de pui din frigider.

Din nefericire, nici munca bătrânilor sau vorba lor nu mai este respectată. Creștem generații noi fără repere și fără valori reale, în toată goana asta după consumerism și superficial.

Ceea ce este tragic, pentru că atunci când respectul față de străbuni și istorie nu mai este, nu prea mai este nimic. Brusc, ne-am hotărât că nimic din ce ne-au învățat ei și din ce am învățat timp de milenii nu mai este bun. Nici valori, nici tradiții, nici măcar pâinea (că are gluten) sau laptele (că vacile poluează...), iar calciul din lapte nu are formula benefică pentru corpul nostru (deci trebuie să devenim insectivori). Când eram noi mici, puțin ne păsa de aceste teorii atunci când beam laptele din cană, proaspăt muls, și ne amuzam că aveam și noi mustăți, ca bunicii sau ca domnitorii aceia vechi și prăfuiți din cărțile de istorie.
Pentru că veni vorba - de niște ani buni se practică o constantă și acerbă defăimare a personalităților noastre istorice. Din eroi neînfricați ai creștinătății europene au ajuns personaje marginale, de toată jena, motiv pentru care trebuie anulați (cancel culture...). Nici în manualele școlare nu mai găsești ilustrate faptele istorice și curajul poporului român. Am devenit victime și ne perpetuăm victimizarea, prin tot ceea ce facem. Cei mai vocali progresiști detestă că sunt născuți aici sai că au legături cu oamenii de aici. Dacă vă uitați în jur, o să vedeți exact la ce mă refer.
Așa că atunci când totul pare că moare, zici că mai poți puțin, că nu e dracul atât de negru, că mai este ceva înflăcărat în noi, și aduci lângă tine oameni care încă mai cred că se poate și îi aduni laolaltă, într-un singur loc. Pe Vale Neajlovului, unde altundeva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu