Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 1 septembrie 2022

Avocat Elena Radu - "Justiție" mai e, va mai fi?

 

1 septembrie - s-a terminat vacanta. Se întorc ai noștri reprezentanți la lucru.

Azi este sedinta comuna a Senatului și Camerei Deputaților care are pe ordinea de zi
"Proiectul de Hotărâre privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei." Proiectul de Hotărâre privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei.
"Justiție" mai e, va mai fi?
Cum procedura de legiferare a devenit o formalitate, din prima zi Parlamentul incepu in acelasi trend: face pe repede inainte o comisie comuna care sa se faca ca analizeaza ceva si ca face dezbateri tot pe repede inainte.
Nu mai exista o analiza reala in comisii, nu mai exista dezbateri reale, nu mai exista o reprezentare parlamentara care sa exercite suveranitatea poporului.
Nu mai exista principiul bicameralismului, cu toate ca teoretic avem doua camere parlamentare, dar in fapt, niciuna nu isi mai exercita atributiile in mod real.
Niste trompete ale unora arunca niste proiecte de lege, iar aia care au fost alesi si sunt ”chipurile” reprezentantii si mandatarii poporului le voteaza cu ochii inchisi, ca oricum nu stiu ce scrie in ele si nici nu inteleg impactul lor.
Cand a fost proiectul cu desfiintatul SIIJ ului urlau si se bateau cu pumnul in piept sa se desfiinteze ca asa zice UE, iar daca se desfiinteaza se ridica MCV ul pentru Romania.
Au desfiintat si SIIJ ul, MCV ul e tot acolo pentru a putea niste grupari sa se foloseasca de el, sa transmita ce sa scrie in el aia de la UE ca sa poata dupa aceea sa forteze mana in Romania ca zice UE.
Acum cu legile justitiei incepura iar gargara de rigoare: sa se voteze ca se ridica MCV -ul - NICIODATA.
Suntem un stat presupus suveran si independent, dar care nu mai are pic de suveranitate si independenta. Ii platim pe unii ca sa ne mintim singuri ca am mai fi independenti si suverani si ca ar mai exista democratie, cand in fapt nu mai exista nimic.
Ne hranim cu vise si sperante, ignorand realitatea.
Inchei cu sustinerile unui reprezentant al unui ONG din asta mare luptator care in sedinta comisiei juridice a Senatului pentru desfiintarea SIIJ a sustinut ceva de genul: sa se desfiinteze ca sa primim banii din PNRR. Mi s-a facut scarba. Cu alte cuvinte, ne vindem tot, bani sa vina, ca sa mai aiba ce sa fure niste executanti de pe aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu