Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 29 septembrie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Mergeți la protest începând de duminică! Voi fi în stradă și eu, începând de luni, 3 Octombrie.

 

Se zice că, atunci când guvernul se teme de popor, e democrație. Cert e că, atunci când poporul se teme de guvern, e dictatură. Este, de asemenea, cert că o societate în care este permisă doar ideologia oficială și sunt admise doar informațiile și opiniile conforme cu linia de partid unic și de stat profund, e o societate totalitară, detestabilă. Când dizidența este înabușită, când protestele populare sunt dezavuate pe motiv că sunt organizate de partide de opoziție sau de opoziția extraparlamentară, lumea în care trăim e pe un făgaș greșit.

Dacă nu pentru speranța unei soluții la crizele suprapuse, programate de statul profund pentru a supune prin frică, sărăcie și înfometare, măcar pentru necesitatea de prezerva bruma de democrație care ne-a mai rămas, TREBUIE să participăm la protestele care se declanșează duminică, 2 octombrie. Nu are nicio importanță că protestul este promovat de un partid de opoziție. În definitiv, protestele anilor 2017-2018 au fost declanșate, susținute și finanțate de partidele aflate la putere în plandemie, atunci în opoziție. Nu a fost și nu este o putere bună. E plină de proști, impostori și indivizi de rea-credință. De ce s-ar justifica mai mult protestele acestei foste opoziții pentru corporații și bănci, contra salariilor minime și a pensiilor, pentru liberalizarea haotică a prețurilor la energie, pentru „lupta” contra „corupței” celorlalți (niciodată contra corupției reale a celor care se află la butoanele statului profund) și nu s-ar justifica un protest contra nenorocirilor aduse de globalismul progresist?
Mergeți la protest începând de duminică! Voi fi în stradă și eu, începând de luni, 3 Octombrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu