Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 4 septembrie 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Centrale nucleare "dulci" si centrale nucleare "sarate".

Centrale nucleare "dulci" si centrale nucleare "sarate"

Am inteles, eu, bine? E mai dulce "curentul" produs de centralele nucleare din Ucraina decit "curentul" produs de centralele nucleare din Germania?

Ucraina s-ar fi oferit sa dea Germaniei energie electrica din productia interna, de la centralele nucleare. Germania, dupa cum se stie, a eliminat centralele nucleare. Sigur, poti sa le elimini cind ai ceva pus in loc, alta tehnologie care sa produca resursa de combustibil in cantitati suficiente. Dar, cit timp nu ai asa ceva, ce-ti veni sa stai in copac pe creanga pe care ti-o retezi singur.

Sigur, Romania este pe acelasi concept. Renuntam la ce avem, la carbune, la resursele interne clasice ca sa visam verzi. Sigur, putem visa verzi, ei exista dar suntem departe sa-i aducem in case, in industrie, in transporturi pentru ca nu investim nimic in ce trebuie. Sa ne amintim cita atentiei se da bugetului cercetarii din Romania. Stiti? zero virgula...Atit dam, atit avem. Sigur, vom putea fi independenti de petrol, de gaze insa daca vom fi inteligenti. Altfel, fi-vom cu mina intinsa, ever, spre est, spre vest, oriunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu