Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 31 octombrie 2021

Conferință de presă la Parlamentul European în Bruxelles - cât de transparente sunt contractele dintre firmele producătoare de vaccin și Comisia Europeana. Voi ați văzut ce conțin aceste contracte?

Conferință de presă la Parlamentul European în Bruxelles - cât de transparente sunt contractele dintre firmele producătoare de vaccin și Comisia Europeana. Voi ați văzut ce conțin aceste contracte?
Într-o conferință de presă alături de alți cinci europarlamentari, Cristian Terheș a prezentat în fața presei și opiniei publice din lumea întreagă pagini "redactate" din contractele semnate între firmele producătoare de vaccin și Comisia Europeană, așa cum europarlamentarii și publicul au avut acces la ele.
După cum se poate vedea din documentele arătate, pagini întregi din aceste contracte sunt complet sau parțial înnegrite, fiind imposibil de citit ce conțin.
"Cum poți, ca stat, să-ți constrângi proprii cetățeni să se vaccineze cu produse medicale ale unor firme medicale private, produse ce sunt achiziționate în urma unor contracte dintre Comisia Europeană cu respectivele firmele, contracte la care, însă, cetățenii expuși la această presiune infernală să se vaccineze nu au acces complet?", a spus după conferință Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.
"Nu doar că cetățenii nu au avut acces la aceste contracte, dar nici ca europarlamentari nu am avut acces. Românii TREBUIE să-i întrebe pe senatorii și deputații din Parlamentul României dacă au văzut aceste contracte. Cum poți să votezi impunerea vaccinări oamenilor când nu ai văzut aceste contracte?", a adăugat Terheș.
Link-ul la conferința integrală, în care sunt pozițiile publice ale tuturor vorbitorilor, precum și răspunsurile la întrebările presei, se află în comentarii.
Cristian Terheș a votat în Parlamentul European împotriva impunerii Certificatului Verde la nivel european, acuzând că acest certificat va încălca drepturi și libertăți fundamentale.
Prezentăm în continuare transcriptul cu cele declarate de Cristian Terheș în conferința de presă:
"Știți, [ca europarlamentari] am fost aleși «de către oameni», asta e ceea ce spune Tratatul, dar nu trebuie să uităm că suntem aleși «pentru oameni».
Trebuie să avem în minte ce e mai bine pentru oameni, deoarece acesta e motivul pentru care ne-au ales aici, în Parlamentul European.
Tuturor acestor lideri ai Parlamentului European le place să se laude pe sine, de fiecare dată când merg într-o conferință de presă, și să spună că aceasta este cea mai democratică instituție a Uniunii Europene.
Întrebarea pentru ei e: E cu adevărat așa?
Le-ați spus acestor oameni în Parlament, când ați ales să-i deposedați de drepturile lor fundamentale, de ce ați făcut-o?
Vedeți, avem toate aceste tratate,despre care vorbea și colegul meu, care prevăd că nici un tratament medical nu poate să-ți fie impus decât dacă decizi asupra lui LIBER și în urma unui CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT.
În mod clar, ceea ce acești [lideri] fac în prezent, să condiționeze accesul în Parlament, de posesia acestui Certificat Verde, violează această libertate a oamenilor de a decide cu ce doresc să fie vaccinați sau testați.
Dar există și celălalt aspect, iar întrebarea pe care o adresez nu doar vouă, în Parlament, ci și fiecărui cetățean european, ca să vă întrebați propriile guverne, este:
Ați fost voi informați cum se cuvine despre ceea ce se întâmplă?
Pentru că am avut multe dezbateri, la începutul acestui an în Parlament, unde am solicitat acces complet/neîngrădit la contractele semnate între aceste companii producătoare de vaccin și Uniunea Europeană.
Și citez dintr-un articol din Euractiv, care spune următoarele... un articol din 22 ianuarie 2021, care spune următoarele:
«Contractul semnat între firma farmaceutică și Comisia Europeanăîn noiembrie 2020 a fost pus la dispoziția europarlamentarilor marți într-o formă redactată după ce firma a fost de acord ca respectivele contracte să poată fi investigate/cercetate.»
Ce s-a spus? CE S-A SPUS?
Așadar se impune un produs medical asupra cetățenilor europeni fără ca ei să știe ce e în aceste contracte? Nu doar că ei nu știu, dar nu știm nici noi, ca europarlamentari, ce e în ele!
După multă presiune în Parlament, astfel cum spune și articolul, aceste contracte ne-au fost puse la dispoziție nouă și publicului.
Doresc să vă arat unele dintre acele pagini și spuneți-mi voi dacă e ok pentru cetățenii europeni să fie expuși la această situație în care nu pot merge la serviciu, nu pot intra într-un magazin, nu pot să-și ducă copiii la școală, nu se pot deplasa liberi dintr-o țară în alta, decât dacă, într-un caz, sunt vaccinați cu unul dintre aceste produse.
Așadar, aici sunt contractele care au fost publicate de către Comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit.
Iar acum am să vă arat paginile...
Acestea sunt paginile... Vedeți?
Ivan: ei numesc asta transparență!
Așadar, acesta [transparența] este principiul fundamental, corect?, al democrației.
Vă întreb, este asta transparență?
Vedeți ceva? Că noi nu vedem!
Banii cetățenilor europeni au fost dați de Ursula von der Leyen acestor companii [farmaceutice].
Ce s-a întâmplat cu acei bani? Unde sunt banii?
De ce nu sunt deschiși față de oameni și complet transparenți astfel încât să știm cu toții ce se întâmplă?
Diferența dintre tiranie și democrație e foarte simplă.
Când guvernul știe totul despre tine, e tiranie. Știu cum este să trăiești într-o tiranie.
Când tu știi totul despre guvern, e democrație.
Aici ne aflăm în acest moment, lăudând această instituție, ca cea mai democratică instituție din Uniunea Europeană, dar nici măcar noi, ca europarlamentari, ca direct aleși de către oameni pentru oameni, nu am putut vedea aceste contracte.
Așa cum am spus săptămâna trecută, suntem aici pentru voi și ne vom lupta pentru voi!
Știu că mulți dintre voi, din toată Europa, o duceți greu în acest moment, la fel cum greu o duc mulți dintre voi, cei care lucrați pentru instituțiile europene.
Așa cum un fost președinte american a spus: «libertatea e doar la o generație distanță de a fi extinsă».
Trăim genul acela de timpuri în prezent și este datoria noastră și chemarea noastră să luptăm pentru libertate!
Vă mulțumesc!"

Este nevoie de manifestare! Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz

 Este nevoie de manifestare! 

Dragi prieteni și fii duhovnicești,

Să fiți binecuvântați!
Vremea este să lucreze Domnul și toți sfinții Lui!
M-am bucurat că în ultimele zile ați ieșit în procesiune și priveghere cu icoane, Sfânta Cruce și în rugăciuni fierbinți, iar orașele au fost cuprinse de parfum de tămâie sfântă cu miros de bună mireasma duhovnicească!
Lupta este în primul rând în Duh. Da, luptă și iar luptă, pentru că viața e o luptă, iar în vremurile noastre chiar sunt multe victime sufletești, mai multe decât trupești.
Vă rog, vă îndemn să chemați în fel și chip numele Domnului nostru Iisus Hristos și ajutorul sfinților. Nu e timp de pierdut cu lucruri trecătoare, nefolositoare și contradicții epuizante.
În fiecare seară, la ora 19:00, după puterea fiecăruia, lucrați la curățarea și buna întocmire a văzduhului și a pământului.
Să fim cu mic, cu mare, în pace și liniște, în marș duhovnicesc, pe străzile orașelor, satelor.
Poartă o icoană în brațele tale sau în mașina ta, și cât poți, cum poți, ieși pe străzile orașului tău și roagă pe Bunul Dumnezeu să ocrotească țara, orașul, satul de boală, de necaz, de războiul cel dintre noi.
Iar pe cei care din binecuvântate pricini nu pot participa la procesiune, îi îndemn să aprindă o lumânare la fereastră, alături de icoana sfântului său de suflet.
Cu cât mai mulți, cu atât mai puternică lucrarea!
Maica Domnului să ne ocrotească cu sfântul ei acoperământ!

Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz << România, trezește-te! >> Video

<<
România, trezește-te! >>
Pentru pacea a toată lumea, pentru buna întocmire a văzduhului, pentru izgonirea a tot răul cel dintre noi, în fiecare seară, la ora 19.00, voi lua de acasă icoana cea mai apropiată sufletului meu, o voi pune în mașină, o voi lumina prin aprinderea unei lumânări sau a unei lumini deasupra ei, și voi porni încet, pe străzile orașului/satului, rugându-mă pentru toată omenirea aflată în necaz și în nevoi.
Nu voi fi singur, căci această lucrare se întâmplă în multe localități din țară, unde creștini ca și mine, ies fie în șir de mașini, fie la pas, împânzind străduțele cunoscute și ducând astfel rugăciune fierbinte pentru chemarea milei Bunului Dumnezeu.
Și dacă în timpul săptămânii, din binecuvântate pricini, nu putem ieși în procesiune, sâmbăta nu putem lipsi. Și sâmbătă de sâmbătă, la aceeași oră, să pornim cu toții în marș duhovnicesc din punctul central al localității fiecăruia (catedrală sau biserică), mașină după mașină, credincios după credincios, rugăciune după rugăciune.
Nu sta în casă, vino și tu alături de noi, ca Harul Duhului Sfânt să se reverse și peste tine și peste tot orașul/satul tău!
Împărtășește acest mesaj apropiaților tăi, căci cu cât suntem mai mulți, cu atât mai puternică lucrarea!

Revenirea la Monarhie, nu e numai un act istoric reparatoriu, ci o rezolvare a crizei morale prin care trece ţara, de 74 de ani încoace

 

Revenirea la Monarhie, nu e numai un act istoric reparatoriu, ci o rezolvare a crizei morale prin care trece ţara, de 74 de ani încoace, dar şi a unei crize politice actuale, care poate deveni acută: odată cu Klaus Iohannis, se pare că epuizăm toţi prezidenţiabilii din ţara asta. Şi cine va urma? Orban? Ciolacu? Cîţu? Cioloş? Unde vom ajunge, peste trei ani?

Monarhia se poate concretiza doar prin Partidul Regalist Român, nu e doar legitimă istoric în România, e şi o necesitate a salvării ei viitoare, de la un dezastru iminent. E o chestiune de securitate naţională. Căci sacul cu prezidenţiabili e gol, iar ţara are nevoie, mai mult decît oricînd, de stabilitate. Monarhia nu a fost înlăturată legal, iar Republica în care trăim e de fapt o falsă realitate. E nevoie doar de cineva care să aibă curajul să consacre juridic acest adevăr şi să repună România pe ”şinele” destinului ei istoric.
Nimic fără Dumnezeu

Decizia CCR privind starea de alertă și măsurile luate în timpul stării de alertă

Decizia CCR privind starea de alertă și măsurile luate în timpul stării de alertă:
Curtea Constituțională a României (CCR) decide că starea de alertă și măsurile luate în timpul stării de alertă sunt neconstituționale. Adică ilegale.
Hai Digi24 și restul canalelor de știri, informați și acum populația.

Sfinţii Cosma şi Damian, doctorii fără de arginţi, fiii Teodotei din Asia (III)

 Troparul Sfinților Cosma și Damian, glasul al 8-lea
Sfinţilor cei fără de arginţi şi de minuni făcători, cercetaţi neputinţele noastre; în dar aţi luat, în dar daţi-ne nouă.

Alt tropar al Sfinților Cosma și Damian, glasul 1
Doctorii cei înţelepţi ai lumii, de la Dumnezeu luând compătimirea, rugaţi-vă şi acum pentru noi cei ce strigăm: Doamne, mântuieşte poporul şi ţara aceasta şi slobozeşte sufletele noastre de cumplitele primejdii, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu.

Condacul Sfinților Cosma și Damian, glasul al 2-lea
Har de tămăduiri luând, întindeţi sănătate celor ce sunt în nevoi, măriţi doctori făcători de minuni. Dar cu cercetarea lor de către voi, cutezările vrăjmaşilor le-aţi potolit, lumea tămăduind cu minunile.
Viaţa şi minunile Sfinţilor Doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Cosma şi Damian

(1 noiembrie)

Sfinţii Cosma şi Damian erau fraţi, de neam din Asia, avînd tată păgîn şi mamă creştină, anume Teodotia. Aceasta, după moartea bărbatului ei, a trăit în văduvie, avînd vreme liberă şi fără piedici şi a slujit cu sîrguinţă lui Hristos, închinîndu-şi toată viaţa lui Dumnezeu. Ea s-a făcut ca văduva aceea pe care o lăuda Apostolul, cînd zicea că văduva cea adevărată şi singură nădăjduieşte spre Dumnezeu şi petrece în rugăciuni şi în cereri, ziua şi noaptea.

Deci, precum vieţuia Teodotia, cu plăcere de Dumnezeu, aşa îi învăţa şi pe iubiţii săi fii, Cosma şi Damian, căci i-a hrănit cu bună învăţătură, în credinţa creştinească şi cu dulceaţa dumnezeieştii Scripturi, povăţuindu-i spre toată fapta bună. Iar ei, venind în vîrstă desăvîrşită, petrecînd în legea Domnului şi deprinzîndu-se în viaţa cea fără de prihană, s-au făcut ca doi luminători, strălucind pe pămînt cu faptele cele bune. Pentru aceasta au şi luat de la Dumnezeu darul tămăduirii, dînd sănătate sufletelor şi trupurilor, vindecînd tot felul de boli, tămăduind toate neputinţele şi izgonind duhurile cele viclene.

Dar ajutau nu numai oamenilor, ci şi dobitoacelor şi nu primeau nimic pentru aceasta de la nimeni, căci toate acestea le făceau nu pentru avere, adică să se îmbogăţească cu aur şi cu argint, ci pentru Dumnezeu, ca să arate către El dragostea lor, prin dragostea cea către aproapele; nici nu doreau slava omenească prin aceste tămăduiri, ci slava lui Dumnezeu. Ei tămăduiau neputinţele pentru slava numelui Domnului lor, Care le-a dăruit puterea de a tămădui. Dar nu cu buruieni, ci cu numele Domnului izbăveau de boli, fără plată şi fără să aştepte mulţumire, împlinind porunca Celui ce a zis: În dar aţi luat, în dar să daţi. Pentru aceea au fost numiţi de cei credincioşi, doctori fără plată sau fără de arginţi. Astfel, petrecîndu-se viaţa lor cu bună credinţă, în pace s-au sfîrşit. Şi nu numai în viaţa lor, ci şi după moarte s-au preamărit prin felurite minuni, pentru care se cinstesc de Biserică cu pomenirea cea de peste an, ca nişte calzi folositori şi doctori, apărători ai sufletelor şi trupurilor noastre.

Iar despre viaţa lor cea bună şi despre tămăduirea cea fără de plată, există o astfel de povestire: O femeie oarecare, cu numele Paladia, zăcînd pe patul durerii de mulţi ani şi neavînd nici un ajutor de la doctori, a auzit de aceşti sfinţi că tămăduiesc toate bolile, şi a trimis la dînşii cu rugăminte ca să vină la ea, căci era aproape de moarte. Sfinţii, ascultînd rugămintea, au mers în casa ei şi îndată femeia, după credinţa sa, a dobîndit tămăduire, prin venirea la dînsa a Sfinţilor doctori şi s-a făcut sănătoasă, slăvind pe Dumnezeu, Cel ce a dăruit robilor Săi un dar al tămăduirii ca acesta. Fiind mulţumită de acea milă a doctorilor, a vrut să-i răsplătească cu daruri. Dar aceştia n-au vrut să ia, că niciodată nu luaseră nimic de la nimeni, fiindcă nu vindeau darul pe care îl aveau de la Dumnezeu.

Deci, femeia a cugetat ca măcar pe unul dintr-înşii să-l silească prin rugăminte, să primească de la dînsa cît de puţină răsplată; şi, luînd trei ouă, a venit în taină la Sfîntul Damian, rugîndu-l să ia de la dînsa acele ouă în numele Sfintei Treimi. Iar Damian, auzind de numele lui Dumnezeu în Treime, a luat de la femeie acel mic dar, pentru jurămîntul ei cel mare, prin care l-a rugat.

Sfîntul Cosma, înştiinţîndu-se de aceasta, s-a mîhnit foarte mult. Apoi, sosind mutarea din viaţă a Sfîntului Cosma, acesta a poruncit, aproape de ieşirea sufletului din trup, să nu fie pus Damian lîngă dînsul, cînd se va sfîrşi, pentru că a călcat porunca Domnului şi a luat plată de la femeie pentru tămăduire. Deci, odihnindu-se în Domnul, Sfîntul Cosma, după cîtăva vreme a venit şi ceasul sfîrşitului lui Damian, mutîndu-se din viaţa aceasta vremelnică la cea veşnică. Iar oamenii chibzuiau unde să-l îngroape, că ştiau porunca Sfîntului Cosma şi nu îndrăzneau să pună pe Damian lîngă fratele său. Şi fiind ei în nepricepere, a alergat îndată acolo o cămilă, care fusese mai înainte îndrăcită, şi pe care o tămăduiseră sfinţii. Aceea a grăit cu glas omenesc că, fără îndoială, să-l pună pe Damian aproape de Cosma, de vreme ce nu pentru plată a luat de la femeie acele trei ouă, ci pentru numele lui Dumnezeu. Şi aşa cinstitele lor moaşte au fost puse împreună, la locul numit Firaman.

Odinioară, un bărbat oarecare din acele locuri, în vremea secerişului, a ieşit să-şi secere holda şi, slăbit de arşiţa soarelui, a mers sub un stejar să se odihnească şi, culcîndu-se, a adormit greu. Ţinînd gura deschisă, venind un şarpe, i-a intrat în gură şi în pîntece. Apoi, deşteptîndu-se omul, nu ştia ce i se întîmplase şi, mergînd în ţarină, a secerat pînă seara, apoi a venit la casa sa şi, după cină, s-a culcat. În timp ce se odihnea, şarpele a început a muşca cele dinlăuntrul lui. Iar el striga de durere şi, deşteptîndu-se toţi şi alergînd la dînsul, îl pipăiau şi nu pricepeau de unde vine acea durere. Iar el a strigat cu glas mare, zicînd: "Sfinţilor doctori, Cosma şi Damian, ajutaţi-mă!" Şi îndată ce au sosit sfinţii, l-au adormit, încît şarpele să iasă pe aceeaşi cale pe unde a intrat. Dormind omul iarăşi cu gura deschisă, prin rugăciunile Sfinţilor Cosma şi Damian, cu puterea lui Dumnezeu au scos şarpele din om şi, ieşind acesta din gura lui, toţi cei care se aflau acolo s-au înspăimîntat de acea minune înfricoşătoare. Apoi, ieşind şarpele, îndată s-a deşteptat omul acela şi s-a făcut sănătos desăvîrşit, cu ajutorul sfinţilor celor fără de arginţi.

În acelaşi loc era un alt bărbat, pe nume Malh, ce locuia aproape de biserica Sfinţilor doctori Cosma şi Damian, care era în Firaman. Vrînd el să plece la drum lung, a dus-o pe femeia sa la biserică şi i-a zis: "Iată, eu mă duc departe, iar pe tine te las în seama Sfinţilor Cosma şi Damian, spre pază; şezi în casa ta, pînă cînd îţi voi trimite semn de la mine, pe care îl vei cunoaşte că este al meu şi, cînd va voi Dumnezeu, îţi voi trimite semnul acela şi te voi lua la mine". Malh, încredinţînd sfinţilor pe femeia sa, a plecat la drum.

Trecînd cîteva zile, diavolul a luat chipul unui om cunoscut şi, venind la femeia lui Malh, i-a arătat un semn ca acela despre care zisese bărbatul ei. Diavolul arătîndu-i semnul, îi poruncea să meargă la bărbatul ei, zicînd: "pe mine m-a trimis bărbatul tău ca să te duc la dînsul". Iar femeia a zis: "Semnul acesta îl cunosc, dar nu voi merge, că sînt încredinţată Sfinţilor fără de arginţi, Cosma şi Damian; iar dacă voieşti să merg cu tine la bărbatul meu, vino împreună cu mine în biserica sfinţilor şi jură-te mie, înaintea altarului, că nu-mi vei face nici un rău pe drum". Iar diavolul a făgăduit aşa; şi, mergînd cu dînsa în biserică, înaintea altarului, s-a jurat, zicînd: "Aşa mă jur pe puterea lui Cosma şi Damian, că nu-ţi voi face nici un rău pe drum, ci te voi duce la bărbatul tău".

Femeia, auzind jurămîntul, a crezut diavolului celui mincinos, care se arătase în chip de om cunoscut şi a pornit cu dînsul la drum. Iar înşelătorul, luînd-o pe ea, a dus-o în loc pustiu şi neumblat voind să-i facă rău şi s-o omoare. Dar ea, văzîndu-se în cea mai de pe urmă nevoie, şi-a ridicat ochii la cer şi a strigat din inimă către Dumnezeu, zicînd: "Dumnezeule, ajută-mi cu rugăciunile Sfinţilor Cosma şi Damian şi grăbeşte de mă izbăveşte din mîinile acestui ucigaş". Şi îndată s-au arătat grabnicii ajutători, Sfinţii cei fără de arginţi, Cosma şi Damian, strigînd asupra diavolului. Iar el, văzîndu-i pe dînşii, a lăsat femeia şi a fugit şi, alergînd la o rîpă înaltă, a căzut în prăpastie şi a pierit.

Sfinţii, luînd pe femeie, au dus-o la casa ei. Şi a zis femeia, închinîndu-se lor: "Mulţumesc vouă, stăpînii mei, că m-aţi izbăvit de groaznica pierzare; deci, rogu-vă, spuneţi-mi cine sînteţi, ca să ştiu cui să dau mulţumire pînă la sfîrşitul vieţii mele". Iar ei au zis către dînsa: "Noi sîntem Cosma şi Damian, robii lui Hristos, cărora te-a încredinţat bărbatul tău, cînd a plecat la drum; şi pentru aceea ne-am sîrguit a grăbi spre ajutorul tău şi te-am izbăvit pe tine de diavol, cu darul lui Dumnezeu".

Atunci femeia, auzind aceasta, a căzut la pămînt de frică şi de bucurie, iar ei s-au făcut nevăzuţi. Apoi femeia striga, lăudînd şi mulţumind lui Dumnezeu şi slugilor lui, Sfinţilor Cosma şi Damian. Şi, cu lacrimi alergînd la biserică, a căzut înaintea icoanei sfinţilor, spunînd tuturor ceea ce se făcuse, cum şi-a făcut Domnul milă de dînsa, cu rugăciunile plăcuţilor Săi. Şi grăia în rugăciune cuvintele acestea: "Dumnezeul părinţilor noştri, al lui Avraam, al lui Isaac, al lui Iacov şi al seminţiei lor celei drepte, Care ai stins cuptorul cel cu foc celor trei tineri şi Care ai ajutat roabei tale Tecla, în privelişte, Îţi mulţumesc că şi pe mine, păcătoasa, m-ai izbăvit de lanţurile diavolului, prin plăcuţii Tăi, Cosma şi Damian. Mă închin Ţie, Care faci minuni mari şi preaslăvite şi Te măresc pe Tine, Tatăl, Fiul şi Sfîntul Duh, în veci. Amin".

Viețile Sfinților Noiembrie

Patriarhul Daniel AMENINTAT cu arestarea Mitropolitilor și Episcopilor Biserici Ortodoxe Române!!!

Urmariți video - aproape de sfarsit ve ti auzi, cum Patriarhul este amenintat cu Arestarea Mitropoliților si Episopilor motivul ''Vaxxinarea''
 

Cozmin Gușă, critici dure la adresa Guvernului propus de PNL și Iohannis

Avocat Gheorghe Piperea - Ipoteza care se poate citi azi printre rânduri, în presa ex-pro-Iohannis

 Ipoteza care se poate citi azi printre rânduri, în presa ex-pro-Iohannis

Ca să nu poată fi suspendat de parlament, Iohannis va dizolva parlamentul joi, după ce va fi respins guvernul Ciucă.
De altfel, ca să alimenteze și mai mult furia populară, herr prezident pleacă pentru 2 zile la Glasgow, Scoția, pentru încălzirea climatică. Ironie “fină”, în condițiile în care orășenii din România nu numai că nu au apă caldă și căldură în case, dar prețurile și tarifele au crescut cu scoruri aberante, mai ceva ca acțiunile fuhrerilor digitali la bursă - 3-500%. În doar 2 luni și în prag de iarnă. Deci, țara e în faliment, la propriu, iar herr prezident se plimbă prin Scoția (notă - Glasgow e oraș cam nașpa, dar Highland-ul scoțian este absolut de basm, deci nu m-aș mira să îl vedem pe herr prezident pozat în trenul Harry Potter).
Interesant e că povestea cu shut-down-ul electric european pe 2 săptămâni, vehiculată în presa austriacă, devine știre la televiziunile main-stream. Nici nu va mai fi nevoie de raționalizarea Ceaușescu - style, pentru că nu vom mai avea electricitate deloc. Să zicem că se va opri curentul nu 2 săptămâni, ci trei zile - să văd atunci cum se va mai putea verifica nazi-pass-ul ca să se permită accesul în spațiile comerciale, că fără electricitate nu există internet, deci nici digitalizare. Și cum va mai funcționa noua normalitate - cu home school, work-from-home, zoom meetings, mașini electrice eco-friendly, metavers etc.
PS Câți îl vor suspendat pe Iohannis azi? Circa 35%, conform curs. Asta în condițiile în care 85% dintre intervievați nu mai au încredere în el, punându-l pe primul loc la “vinovați” de nenorocirile plandemiei. Oricum, azi e vorba de o treime dintre votanți care îl vor suspendat, dar peste o săptămână poate fi vorba de 76%. Până și foștii lui aplaudaci îl gratulează cu cele mai dure epitete, principalul cuvânt utilizat fiind “prost”.

sâmbătă, 30 octombrie 2021

Avocat Elena Radu - Presa este cenzurata și umpluta de amenzi. Ne miram de ce tac și de ce vedem numai emisiuni de isterizat

Presa este cenzurata și umpluta de amenzi. Ne miram de ce tac și de ce vedem numai emisiuni de isterizat.
Simplu: pentru ca ii constrâng.
Si sa nu va aud ca daca ar avea coloana vertebrala... pentru ca aia fac și majoritatea cetatenilor: se supun și nu au coloana vertebrala, chiar dacă comentează in privat și nu le convine.
Răzvan Dumitrescu:
Nu obisnuiesc sa scriu texte lungi aici dar va rog sa suportati de aceasta data si asa ceva!
Traim vremuri complicate. Daca intr-o emisiune TV difuzezi materiale ,pasaje, secvente, dezbateri din Congresul SUA, posturi TV mainstream din Vest, CNBC, CNN, FOX , Canal 12 din Israel -ca sa dau doar cateva exemple- in care se vorbeste transant despre subiectele ZILEI, Pandemie, certificat verde , vaccin, in care se dezbat studii aparute in termenii si in felul in care nu se intampla in Romania, risti sa fi amendat si chiar esti amendat! In numele echilibrului. Aceasta este interpretarea.
Nu doar atat. Esti etichetat antivaccinist. Descurajezi prin informatii "false" vaccinarea- asa suna un argument! Adica, difuzand lucruri ce se discuta transant, public, in acele tari care au si un grad mare de vaccinare descurajezi vaccinarea in Romania, vaccinare care nu a fost descurajata fix in tarile in care se discuta transant despre asta si din care provin materialele difuzate, dovada gradul foarte ridicat de vaccinare din acele tari!!! Acolo, in acele tari, indiferent de decizia autoritatilor, se vorbeste in prime time despre subiecte pe marginea carora in Romania se tace asurzitor!
Cati dintre dumneavoastra ati urmarit felul in care decurg niste audieri in Congresul SUA de pilda? Vedeti asa ceva in Parlamentul nostru? Cum arata dezvaluirile de la Canal 12 din Israel si ce se intampla la noi? Credeti ca acel post Tv a fost amendat pentru secventele difuzate cu vicepresedintele Pfizer, Dormitzer, care vorbea despre Israel in termeni de laborator, fapt ce i-a consternat pe jurnalistii care urmareau inregistrarea? Nu! A fost amendata emisiunea SUBIECTIV care printre altele a difuzat si secventa aceea de la postul TV din Israel.
Am 30 de ani de presa dintre care vreo 24 de ani de televiziune pusi cap la cap. Nu am incasat in acesti ani cate amenzi am incasat in ultimile 2 luni, ca numar si cuantum! In numele echilibrului...De ce ceea ce se intampla la ei, se discuta la ei, nu trebuie vazut in Romania? Nu stiu sa raspund acum la aceasta intrebare! Aflu mai nou, dintr-un interviu acordat de un distins membru al unei institutii publice ca "nu poti sa dezbati ce scrie in prospectul vaccinului la televiziune". Nu am facut asta, probabil ca se referea la alta emisiune dar ma intreb daca ce scrie in prospect nu e o informatie de interes public, totusi? Ce scrie pe site-ul Agentiei Europene de Medicamente despre vaccinuri, nu e tot informatie publica?
Bun...Nu voi mai risca sa aflu ce se intampla daca prezinti astfel de informatii publice pentru ca risc in felul asta salariile colegilor si situatia financiara a postului. Repet, in 24 de ani de televiziune nu am incasat atatea amenzi in numar si cuantum , cate am incasat in utimele 2 luni! Colegii mei sunt minunati, noi toti am facut si facem tot posibilul sa fim normali intr-o lume ce pare din ce in ce mai putin normala...
(2) Cenzura de orice fel este interzisă."Asa...si? Pe 20 octombrie va semnalam aici pe Facebook faptul ca CCR a constatat ca Hotararea Parlementului de incuviintare a primei stari de alerta a fost neconstitutionala! Adaugati la asta si multele hotarari de instanta care au constatat inexistenta juridica a unor HG-uri din simplul fapt ca nu fusesera publicate in Monitorul Oficial! Nu poti decat sa constati ca Romania a fost condusa in aceasta perioada prin decizii neconstitutionale sau nelegale despre care aflam post factum, care si-au produs efectul desi aceleasi masuri puteau fi adooptate fix in aceeasi forma constitutional si legal!
Ce ar mai fi de spus in aceasta situatie si cat ar mai putea conta in acest context acel Articol 30 din Constitutie care spune ca cenzura de orice fel este interzisa?
Va multumesc mult pentru ca mi-ati fost alaturi in toti acesti ani. Eu am un mare defect. Nu pot sa ma schimb, nu ma pot da dupa cum bate vantul desi mi-ar fi mult mai bine daca as putea face asta. Nu pot din respect de sine in primul rand, notiune adanc sadita in mine de parintii si bunicii care m-au educat. Recunosc, sunt intr-un moment de rascruce: nu vreau sa le fac rau celor din jur si in acelasi timp nu pot sa nu imi fac meseria asa cum stiu ca trebuie facuta.
Rolul unui jurnalist nu este acela de agentie de PR. Rolul unui jurnalist este sa scotoceasca si sa prezinte in primul rand acele lucruri nestitute despre care nu se vorbeste. Asta ni se repreta cu obstinatie, in fiecare zi in 1999 , in SUA , cand participam la un program USAID despre rolul jurnalismului de investigatie! Se mai poate, nu se mai poate, mai e valabil?

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Având în vedere perspectiva apropiată și reală a unor alegeri anticipate (unii politicieni ar numi spectru această perspectivă)Video

 
Având în vedere perspectiva apropiată și reală a unor alegeri anticipate (unii politicieni ar numi spectru această perspectivă), reapar temerile și opiniile - clișeu, de genul:

“ce facem până atunci, rămânem pe cont propriu?” sau
“pe cine punem în loc?” sau
“vine Kovesi și candidează contra unui iepure fără șanse, scos rapid din pălărie și pus pe fugă de toți vânătorii de pesediști”.
Hai să încercăm să gândim, totuși, în afara cutiei, liber de clișee.
Unu - noi suntem deja pe cont propriu de vreo 20 de luni. Suntem deja imunizați, ca să zic așa. De 20 de luni suntem ținuți la porțile spitalelor, deși plătim CASS ca și când nu am consuma decât medicamente și am locui toți cu chirie în spital; testele, măștile, analizele și procedurile stupide la care ne obligă statuile plandemice le plătim noi; în curând, la presiunea turmei “imunizate”, o să fim nevoiți să ne plătim spitalizarea, pe motiv că, cică, refuzăm minunea de ser “gratuit” (care nu e gratuit, ci e suportat mai ales din taxele și impozitele noastre, cei 70%.
Apropo de taxe și impozite: le vom mai plăti o vreme pentru ca_Cîțu și Arafat le arunce în masive ajutoare și comenzi de stat pentru multinaționale, pentru amici ș rețele de sens “saniyare”, pentru super-market-uri și pentru profitori de război; un picuț din acești bani ai noștri vor mai merge în susținerea unor imm-uri, inclusiv în horeca; un piculuț din acești bani ai noștri vor merge în ajutoare de șomaj; dar nu durează mult, pentru că vin falimentele - primele care țipă cu folos sunt mall-urile și lanțurile de hipermarketuri; toți acești bolnăviori sunt ne-imunizați; noi, suntem.
Doi - establishment înseamnă ceva decis dinainte, ceva planificat să rămână stabil, rezistent în timp; establishment-ul politic e planificat să conducă mereu, să rămână inevitabili, să se dea indispensabili, totul prin propagandă, sondaje prelucrate și alegeri controlate; aceiași actori, interșanjabili, stau infipți la putere prin efectul de persuasiune/disuasiune, pe baza convingerii populare că, oricum ai da-o, politic vorbind, tot la cîți, klauni și arahați ajungi; dar, azi, acest concept e tocit; multitudinea de mijloace de comunicare instant poate să facă rapid ridicole orice planuri și sondaje; 70% din electorat (procent egal, în mod ciudat, cu cel al persoanelor care nu s-au imunizat artificial) poate mobiliza câteva milioane de voturi în favoarea unor independenți, aleși din afara cercului vicios al politicii actuale; pot fi selectați astfel, lejer, 100 de parlamentari independenți, care vor putea să se opună oricărei legi cu dedicație, oricărei legi care permite furtul de resurse și valori naționale, oricărei politici totalitare, oricărei atitudini de dispreț față de Constituție, de lege, de statul de drept și de interesul individual și concret al cetățeanului; strângeți un minim de 15 mii de semnături pentru fiecare dintre cei 100 de candidați, aleși de voi, iar nu de partide, implicați-vă sau insinuați-vă în secțiile de vot, contestați judiciar orice listă de partid împănată cu bețivi, hoți, impostori și necuvântătoare, veniți la vot minim 3 milioane, și, ulterior, stați de capul lor, trageți-i la răspundere, produceți inițiative legislative pe care cei 100 să le susțină în parlament; înlocuiți-i, dacă trebuie, din 2 în doi ani; vreți democrație directă, desigur - acesta e modul cel mai simplu de implementare.
Trei - vreți un candidat patriot și cu șanse la prezidențiale, un om care să nu fie candidatul manciurian (al serviciilor secrete, al corporațiilor): strângeți, așadar, un minim de 3 milioane de semnături pentru el/ea, semnături reale și nefalsificate, contestați listele de semnături de partid (că multe sunt false), controlați modul în care sts prelucrează voturile și Kovesi nu va avea nicio șansă.
Abandonați clișeele. Implicați-vă. Nu vă blocați în poziția viteazului digital sau a blazatului care le știe pe toate, dar nu e de acord cu acțiunea, din lipsă de șanse.
PS A comparat cineva datele din valul I cu cele din valul IV? A sesizat cineva că, pe măsură ce tonul arahatian a devenit mai sumbru, iar comportamentul autorităților mai cinic și mai aplecat către bici și ciomag pe spinarea “needucaților” care refuză serul-minune, cazurile grave sau fatale au crescut? Înțelege cineva, în cadrul “inteligentelor” autorități, că psihicul negativ, încărcat, tensionat, lipsit de speranță, ucide, la propriu?
Foarte democratic și transparent, feisbuc a închis comentariile la live-ul de adineauri. Cel puțin eu nu le mai pot vedea/gestiona. Se prea poate să închidă și like-urile și share-urile. No pb, sunt deja 16 de mii de vizualizări, sigur o să apară și pe iutiub sau alte medii de stocare și vizualizare, ba chiar și (în pastile mici) pe tik tok.
Hai Liberare!

Omul Din Nord - Astãzi , am ajuns la o altã familie . ( vizitatã în trecut )

- Astãzi , am ajuns la o altã familie . ( vizitatã în trecut ) .
Ea , bolnava de diabet , crize de epilepsie , operatii...
Bãrbatul , cu tot ce se întâmplã acum , nu poate gãsi mai nicãieri nici mãcar cu ziua sã munceascã de'o pîine și'un blid de ciorbã .
Înainte sã locuiascã în acea casã pãrãgitã , au dormit în bãlãrii , multã vreme . Primãria , le " oferã " un ajutor de 250 lei lunar .
Vecini binevoitori , nu au . Din cînd în cînd , cîte un trecãtor , le mai lasã cîte cinci sau zece lei , de o îmbucãturã peste zi .
Dacã imaginile sînt grãitoare și puteți face ceva , la fel ca și celelalte anunțuri de ajutor de pînã acum , vã rog sã-mi scrieți în privat , atît pentru dialog , cît și pentru detalii .
Dacã nu , mãcar fii bun și preia printr-un Share .
Mulțumiri !
( maine,31.octombrie , voi merge sa le duc din daruintele unora ce-au consimtit )

- Kit de supraviețuire EMP -

 
- Kit de supraviețuire EMP -

Un EMP este unul dintre cele mai rele lucruri care ți se pot întâmpla tie , familiei tale , celor dragi-apropiati , tie ca țară . Trebuie să te pregătești pentru asta .
- Iată singurele elemente pe care trebuie să le adăugați la trusa personală de supraviețuire EMP , înainte de a-l închide în siguranță într-o cușcă Faraday :

1. Un set de walkie-talkie .
Cel mai bine este ca tu și familia ta să rămâneți împreună pentru a vă asigura securitatea .
Cu toate acestea , deoarece va trebui să găsiți resurse , un set de walkie-talkie va ușura comunicarea , oferindu-vă un avantaj tactic .
2. Un Telefon și un Radio .
Menținerea contactului cu știrile și cele mai recente actualizări vă poate salva viața .
Deoarece comunicarea obișnuită va fi grav afectată , puteți afla informații vitale , cum ar fi zonele pe care ar trebui să le evitați cu siguranță sau modalități de a ajunge la un loc sigur .

3. Un laptop de rezervă .
Utilizați un laptop vechi pentru a stoca informațiile pe care le găsiți utile în situații de urgență, cum ar fi cărți despre supraviețuire sau ghiduri pentru alimente sălbatice .
Cel mai bine este să le cumpărați în format fizic , totuși , cărțile stocate pe laptopul tău vor reprezenta un avantaj în plus .
Dacă aveți nevoie urgent de o anumită informație , puteți căuta pur și simplu cu un cuvânt cheie în loc să trebuiască să răsfoiți paginile .
4. Generator solar portabil .
Un mini generator vă va oferi puterea necesară pentru unele dispozitive .
Aș alege acest tip special de generator datorită dimensiunilor sale , astfel încât să se potrivească într-o cușcă Faraday simplă .
Dar , desigur , cu cit mai puternic , cu atit mai bine ! Generatorul solar are si marele avantaj de a fi destul de silentios .
5. Lanterne manuale sau cu energie solară .
Odată ce unda electromagnetică lovește și rețeaua electrică națională se prăbușește , lanternele vor deveni sursele de lumină de care vom depinde .
Sfatul meu pentru tine este să alegi o lanternă alimentată cu energie solară care vine cu o manivelă . Dacă nu ați încărcat lanterna cu suficientă energie solară , un minut de pornire ar putea genera energie pentru aproape o oră de utilizare .
Aș alege și o lanternă tactică . Este proiectat să reziste în condiții dificile și are o rază lungă de acțiune , unele dintre cele mai îndepărtate lanterne ajung până la 1.900 metri .
6. Vedere nocturnă și optică termică .
Deoarece rata criminalității va trece prin acoperiș , societatea așa cum o știm acum va fi complet destabilizată .
Acest dispozitiv poate fi de mare folos atunci cind jefuitorii vin pe proprietatea ta noaptea , oferindu-ți un avantaj tactic foarte necesar față de ei .
7. Echipamente medicale electronice pentru nevoile tale .
Am adăugat personal un glucometru , un tensiometru și un pulsioximetru , dar poate doriți să adăugați și alte lucruri mai potrivite nevoilor voastre .
Surse de aprindere ( foc ) apoi , cort usor si solid termic , kit alimente vid , butelie usoara de camping , mini sursa inflamabila , pentru vreme incetosata sau ploioasa , astfel incit un foc , sa se poata aprinde cu aceasta sursa .
Puteti adauga orice altceva in strictul necesar , in functie de citi mebri pregatesc atributiile . Conditiile fizice , sint absolut necesare !
Se prea poate ca banii sa nu va mai fie de niciun folos .