Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 29 octombrie 2021

Avocat Elena Radu - S-au gândit unii din spitale cum sa constranga personalul și sa le ceara adeverință verde și sa ii conditioneze tot personalul medical sau nemedical sa meargă la munca numai dacă prezintă certificatul verde

S-au gândit unii din spitale cum sa constranga personalul și sa le ceara adeverință verde și sa ii conditioneze tot personalul medical sau nemedical sa meargă la munca numai dacă prezintă certificatul verde.
Asa ca s-au gândit ei mult și prost și au crezut ca găsesc o chichita și baga la triajul epidemiologic și testarea pe banii angajatului/vac/dovada trecere prin boala.
Numai ca ceea ce fac este puțin cam ilegal și tind sa cred ca și penal.
Triajul epidemiologic nu presupune dovada testare/vac/ trecere prin boala, ci cu totul altceva.
Nu o spun eu. O spune Ministerul Sănătății in Ordinul 2292 din 22 octombrie 2021.
Dovada ca nu au niciun temei legal ca pot sa conditioneze mersul la munca al vreunui angajat stau proiectele de lege depuse pentru a se legifera in acest sens.
Mai mult, chiar în HGul lui peste nelegal emis și tot se menționează ca la angajați nu este nicio condiție ca să meargă la munca.
Asa ca ori revin la sentimente mai bune și își revoca mizeriile de decizii, ori se vor trezii deștepții care s-au gândit ca slugărnicia ii va ajuta ca vor răspunde personal pentru abuzurile pe care le fac.
Ceea ce nu înțeleg ei este ca dacă aia mai mari mai trag sfori și se mai prevalează de nu știu ce imunitate inexistența, ăștia mici care fac pe slugile, nu prea au de ce se prevala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu