Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 25 octombrie 2021

Avocat Nicolae Baciu - YALTA și Crucificarea României

 Avocat Nicolae Baciu - YALTA și Crucificarea României
Cuvânt Înainte
După ce a scăpat din naufragiul istoric al Țării sale și din zece pușcării comuniste, autorul carții de față a împărtășit, în volumul <<Des geoles d' Anna Pauker aux prison de Tito>>,evenimentele și experiențele pe care le trăise. Această carte destinată streinilor a fost scrisă în franțuzește și rostul ei era sa denuțe cotropirea României de către Ruși, care, abuzând de forța lor militară și (credea el) interpretând cu <<rea-credință>> acordurile internaționale la care subscriseseră, au răstignit România, au crucificat poporul român.

Cartea a fost scrisă în franțuzește fiindcă era destinată a găsi înțelegere, compasiune și simpatie din partea Occidentului pentru România cotropită. În același timp cartea reprezenta un avertisment cu privire la primejdiile care-i pândeau pe occidentali.

Publicată în întregime de ziarele <<Le Monde>> și <<Gazette de Lausanne>>, simpatia provocată a fost un foc de paie. Simpatia pentru Ruși era mai mare decât pentru Români. Înțelegerea pentru martirizarea României, țară latină și creștină, se pierdea în fața admirației fără margini pentru ideologia comunistă și pentru birutitorii nazi-fascismului.

Din 1950 până azi, lucrurile au rămas aproape neschimbate. În tot acest timp, autorul a bătut la toate porțile, cerând dreptate pentru România. El a scris când și unde a putut. La <<l'Aurore>>, la <<New York Times>>, la <<New York Herald Tribune>>, la <<Christian Science Monitor>>,unde a strecurat câte un articol, porțile simpatiei rămâneau închise, zăvorâte. Yalta era un subiect tabu, interzis. Adevărul trebuia păstrat sub lespedea mormintelor lui Churchill și Roosevelt.

Prin publicațiile românești, <<Românul>>, <<Bulletin Europeen>>, <<Europa și Neamul Românesc>>, autorul a căutat să pună în discuție alegerea căilor pentru adoptarea celei mai potrivite politici, în vederea liberalizării situației din Țară, pentru un dialog cu guvernul de la București și o acțiune viguroasă de răsturnare a acordurilor de la Yalta și a celor dinaintea Yalta.

Lucrarea de făță este cu totul altceva. Ea a fost scrisă în românește, fiind destinată în primul rând Românilor.

Prezentul volum arată că Rușii au cerut România de la Hitler încă din anul 1939. Apoi, în 1941, Stalin a cerut-o și lui Churchill și Roosevelt. Aceștia i-au făgăduit-o în 1942 și 1943, ca să i-o ofere definitiv la 9 octombrie 1944 la Moscova.

Romania a fost vândută la Moscova, nu la Yalta, și nu în 1945, ci în 1941 și în octombrie 1944.

Cartea de față se bazează, în primul rând, pe documente ultra secrete din arhivele de la Washington și Londra. Pe documentele scoase la iveală după treizeci și treizeci și cinci ani. Printr-o muncă de albină de luni și luni de zile, autorul le-a cercetat, le-a fotografiat, le-a analizat. El le-a completat după cercetarea ultimelor studii istorice publicate în Occident.

Iată de ce volumul de față este un document copleșitor, un rechizitoriu în față istoriei cu privire la damnațiunea neamului românesc. Machiavelismul, cinismul, necinstea, minciuna sau prostia sunt denunțate fără menajamente, fără frică. Bisturiul este împlântat până-n prăsele în adevărul scabros și infam.

În lumina acestor documente se vede cum soarta României era decisă încă din 1939, deci încă de la declașarea războiului. Indiferent dacă inta sau nu în război, indiferent dacă lupta alături de Hitler sau alături de Stalin, de puterile aliate sau împotriva lor, soarta României era Pecetluită. Fie că se oprea la Nistru, fie că soldatul român murea eroic și nevinovat în fața Stalingradului sau în Kuban, România urma să intre în orbita comunismului și să devină satelit al Uniunii Sovietice.

Privite prin prisma acestor documente secrete, de la Londra, sau de la Washington, multe din evenimentele cunoscute apar într-o lumina nouă și crudă.

Incercările de armistițiu, comportarea Românilor din streinătate, actul de la 23 August 1944, arestarea și uciderea Mareșalului Antonescu, personalitatea și acțiunea lui Iuliu Maniu sunt urmărite așadar de la Londra și de la Washington, prin intermediul documentelor zăvorîte în seifuri secrete vreme de treizeci și treizeci și cinci de ani.

Protestele anglo-americane la instalarea guvernului Groza-Vâșinsky nu erau decât lacrimi de crocodil, acte de voită ipocrizie, menite să ascundă infama vănzare a României și să arunce praf în ochii opiniei publice mondiale, să amăgească în special poporul american.

Din acest volum, cetitorii vor vedea cum soarta României a stat în mâinile tremurânde ale doi oameni bolnavi, Roosevelt și Churchill, care, prin jocul hazardului, au ajuns să decidă soarta planetei. Ei au acționat dictatorial, în cel mai mare secret, cu cinism, fără consultarea poporului american sau englez. Datorită greșelilor ce le-au săvârșit în timpul războiului și a acordurilor secrete incheiate cu Stalin, ei au periclitat securitatea si libertatea propriilor lor popoare, acestea devenind primele lor victime.

Autorul subliniază, de la bun început, că nici curajosul și generosul popor american, nici gloriosul și cinstitul popor englez nu răspund pentru soarta tragică a României. Ea a fost decisă prin abuzul conducătorilor lor, fără consimțământul sau cunoștința popoarelor american și englez.

Multe din documentele secrete privind România nu au fost încă divulgate publicului. Multe sunt reținute sub cheie sau zăvorâte pe cincizeci ani. Altele rămân sub lespedea rece a mormintelor lui Churchill și Roosevelt. Dar foarte, foarte multe documente ce ne-au parvenit sunt suficiente pentru a reconstrui tragicul și infamul adevăr.

Neaparținând nici unui partid politic din Țară, nefiind atașat nici unui clan politic din exil, ci numai ideilor românești și românismului, reprezentat de valoroși și curajoși Români, autorul s-a abținut, timp de treizeci și doi de ani, de la ori ce polemică între Români.
El găsește dăunătoare intereselor neamului lupta fraticidă a exilului.

Iată de ce, autorul nu dorește ca prezenta carte să fie obiect de polemică în exil. Scopul ei este să împărtășească un dureros adevăr Românilor și, cunoscând acest adevăr, să impună o nouă perspectivă politică. Nici scandal, nici polemică și pamflet. Unirea românească pe principii de politică realistă, înțeleaptă și la locul cuvenit e mai necesară ca oricând. Timpul iluziilor a trecut de mult. Politicii de lașitate, interes sau platitudine trebuie sa i se substituie o politică curajoasă de adevăr, bazată pe realități și nu pe speranțe deșarte și visuri. Timpul iluziilora trecut de mult și el nu a fost bazat decât pe o mistificare.

 Cetitorii vor găsi  în anexle acestei cărți unele articole privind diferite aspecte ale problemelor românești, ivite în decursul celor treizeci și doi de ani trecuți. Am ales numai pe cele legate de acest volum. Aceste articole trebuiesc cetite tinând seama de timpul, data și împrejurările îin care au fost scrise. Unele din părerile exprimarte atunci erau greșite, multe au fost însă juste și ele au rezistat timpului și evenimentelor.

Scrierea lucrării de față a cerut muncă și mai ales curaj. Cineva, un Român, trebuia să împărtășească Românilor și Lumii adevărul-adevărat. Ajuns în toamna, dacă nu iarna vieții sale, în primul rând în limba română, pentru Români. În realizarea acestei editii românești, autorul s-a bucurat de concursul dlui prof. Iosif Constantin Drăgan și al editurii <<Europa>>, cărora le aduce prin prezenta cuvenitele mulțumiri.

Autorul paginilor ce urmează crede că ele, înainte de a alcătui aceea ce se numeste o <<carte>>, un <<volum>> sau o <<lucrare>>, reprezintă un act de conștință. Un act de conștință românească.
N.Baciu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu