Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 21 octombrie 2021

Avocat Gheorghe Piperea - Au mai fost anulate trei hotărâri de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă, emise în perioada 12 iunie - 10 august, respectiv, 636, 678 și 730.

 

Au mai fost anulate trei hotărâri de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă, emise în perioada 12 iunie - 10 august, respectiv, 636, 678 și 730. Curtea de Apel București a dispus anularea celor trei hotărâri. Hotărârea, evident, nu e definitivă, fiind pronunțată în primă instanță.

Noutatea hotărârii este, însă, dublă.
Sentința a fost pronunțată de cea mai conformistă instanță din țară (conformistă, chiar captivă față de măsurile liberticide și ilegale ale guvernelor plandemice).
În plus, față de cererea reclamanților de a obliga guvernul să nu mai emită ALTE hotărâri de prelungire a stării de alertă, instanța nu a respins-o ca inadmisibilă, ci ca lipsită de obiect.
Indirect, dar indubitabil, rezultă că judecătorii consideră deja rezolvată problema - cele trei hotărâri de guvern sunt deja anulate, din Legea nr.55/2020 rezultă că starea de alertă poate fi menținută doar 60 de zile legate, deci nu mai e cazul ca instanța să oblige guvernul să nu mai restrângă drepturile omului și libertățile cetățenești pe teritoriul României, întrucât această obligație rezultă din lege și din Constitutie!
I-a oprit cineva pe Cîțu și Arafat să emită alte și alte astfel de hotărîri anti-constituționale, chiar și după ce altă instanță, CapCluj, a anulat alte 2 hotărâri de prelungire a interminabilei stări de alertă?
Îl va opri ceva pe noul premier, Ciucă „al nostru”, să emită alte și alte astfel de hotărâri, până la calendele grecești?
Nu.
Nu se opresc ei „din cauza” Constituției ...
Cu toate acestea, hotărârea obținută azi de av. Elena Radu (bravo ei) este încă un cap de acuzare pentru vremea când prostocrații vor fi nevoiți să răspundă cu libertatea și cu averea pentru interminabilele ilegalități comise sub masca preocupării pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor sinistrați de criza sanitară.
Căci va veni și vremea aia, fiți convinși ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu