Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 29 octombrie 2021

Avocat Elena Radu - Sa lamurim si problema cu privire la obtinerea de documente de la instituțiile publice


Sa lamurim si problema cu privire la obtinerea de documente de la instituțiile publice : CHIAR DACĂ NU DEȚINEȚI UN CERTIFICAT SUNT OBLIGATE SA VA PRIMEASCĂ SI SA VA ELIBEREZE DOCUMENTELE.
ART 12 alin 8 din Anexa nr 3 la HG ul vieții modificata și în vigoare acum zice ca:
"Prin excepție de la prevederile alin. (4) și (7), instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activității în mediul on-line, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2."
Asa ca sunt OBLIGAȚI TOȚI SA VA ASIGURE ACCESUL LA SERVICIILE PUBLICE, CHIAR DACĂ NU DEȚINEȚI UN CERTIFICAT.
SUNT OBLIGAȚI SA organizeze activitatea în ONLINE. GHIȘEE DISPUSE ÎN EXTERIORUL CLĂDIRILOR SAU ÎN ORICE ALTE CONDIȚII CARE ASIGURA RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI.
DACĂ NU AU ORGANIZAT MODALITATEA ALTERNATIVA DE PRESTARE A SERVICIULUI, NU AU DECÂT SA VA LASE ÎN CLĂDIRE PENTRU CA NU POT SA INTERZICĂ ACCESUL LA SERVICIILE PUBLICE NICIUNUI CETATEAN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu