Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 16 octombrie 2021

Radu Ghidău - Cum luptă consilierul lui Cîțu împotriva României!!

 Cum luptă consilierul lui Cîțu împotriva României!!
Gabriel Păun, aka Agent Green, consilierul onorific al premierului Florin Vasile Cîțu, președintele PNL, este promotorul unor noi interese, împotriva României.
Noua sa campanie se numește ”Salvăm Miorița”. Ce face de fapt dl. Păun??? Vrea să ”salveze oile”, de la exportul către țările arabe (cea mai mare piață de carne de oaie din lume), sub deviza că sunt supuse la rele tratamente și cruzimi!!
De fapt despre ce vorbim?? România are un efectiv de 11.000.000 capete de oi, stând foarte bine la acest capitol, cam unicul din zootehnia Românească, la care mai stăm bine! România este partenerul tradițional al țărilor arabe pentru exportul de oaie vie, partener tradițional, preferat de țările arabe, datorită calității deosebite a cărnii de oaie românească! România între 2018-2020 a exportat 4.667.427 oi în viu! În primele 6 luni ale acestui an, a exportat 1.313.024 oi în viu!
De ce exportă România oaie, în viu?? Religia musulmană interzice credincioșilor musulmani să mănânce carne de porc, deoarece porcul este considerat un animal murdar, tradițional musulmanii mănâncă pui, vită și preponderent oaie!! Necesarul de oaie, nu este acoperit de producția din țările arabe, deci se apelează la importurile din România, ca partener comercial tradițional în domeniu. Cum se exportă oaia?? În viu deoarece, tradiția arabă de sacrificare a oii presupune anumite proceduri, fără de care oaia nu poate fi consumată de musulmani (tăiere Halal).
Ce face dl. Păun Gabriel, consilierul d-lui Cîțu, președintele PNL?? A lansat o campanie de ”sensibilizare” a parlamentarilor români, în vederea modificări legislației în domeniul transportului de animale vii, astfel încât să fie interzis transportul/exportul de oi vii!!
Legea pentru a cărei modificare se luptă Păun, este legea 150/2000 privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, lege care ghiciți de cine a fost inițiată…de senatorul PNL Florin Vasile Cîțu și de senatorul PNL Adrian Oros, care absolut întâmplător au ajuns unul Prim ministru și celălalt Ministrul Agriculturii și care primiseră draftul de lege, ați ghicit de la cine de la Gabriel Păun. Noroc, că în Parlament legea nu a trecut în forma dorită de Păun, că altfel, azi, în România nu ar mai fi existat oi!
Ce dorește Păun: ca legea să interzică exportul de animale vii, iar exportul să fie înlocuit cu exportul de produs finit, adică oaie abatorizată congelată. Care va fi urmarea acestei modificări legislative?? România va pune punct exportului de oaie în viu, pentru simplul motiv că musulmanii nu cumpără oaie tăiată decât dacă este Halal (conform cu tradiția musulmană) și consumă doar proaspătă nu congelată!!
Întrebarea este ce stă în spatele acestei dorințe de modificare a legii?? Stă de fapt un interes cu totul și cu totul străin de România și economia românească, stă interesul unui stat mare crescător de oi, mai corect interesul unui continent, Australia, care dorește să ne ia locul pe piața arabă!!
Cine susține această campanie, lansată de Gabriel Păun, păi Animals International, un ONG Australian!!!!!!!!!!!!!!!!!! Adică, să fim puțin mai clari, un ONG Australian, care îl are ca director în România pe Gabriel Păun, este îngrijorat de soarta oilor românești și vrea interzicerea exportului de oaie în viu din România către alte state dinafara UE!!! Iar Australia, din întâmplare competitorul României pe sectorul de export ovine în viu, dorește cu ardoare să ne ia locul pe piața arabă!!
Se leagă??
Oare interesele cui le reprezintă Gabriel Păun??? Ale României?? În nici un caz….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu