Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 24 octombrie 2021

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - O cetate asediată, înfricoșată și înfometată e ușor de cucerit!

 
O cetate asediată, înfricoșată și înfometată e ușor de cucerit

Mai ales când e condusă de impostori, de corupți, de indivizi pervertiți moral și incapabili să mă distingă între bine și rău. Mult mai greu e să conduci, să organizezi, să dai de lucru, de mâncare. Să dai sens vieții.

Mehmet al II-lea Cuceritorul nu a fost nevoit să depună prea mult efort să preia Constantinopolul. Așa zișii “progresiști” din cetate erau preocupați de soluția la neasemuit de importanta problemă de a ști care e sexul îngerilor - bărbat, femeie sau hermafrodit.
Mai complicat pentru Mehmet al II-lea a fost să conducă cetatea.
Ce a făcut prima dată? I-a chemat pe toți ierarhii și birocrații în fața sa și le-a oferit “șansa” de a supraviețui dacă se convertesc la islam. Cine vrea să trăiască să facă un pas în față, a zis el. Toți, minus unul, au făcut pasul. Toți, minus unul, au fost decapitați pe loc. Cel care și-a păstrat credință, cu riscul pierderii capului, a fost lăudat de Mehmet al II-lea, tocmai pentru că a stat drept și nesupus, bazându-se pe rostul său în viață. Asfel de oameni nu pot trăda, a spus Mehmet al II-lea. De aceea, catedrala Sfânta Sofia este și acum în picioare. Iar orașul Istanbul este cel mai cosmopolit din acea parte a lumii.
Asta ne trebuie. Cineva care să stea drept, pentru a reclădi cetatea, după catastrofa la care a fost supusă în ultimele 20 de luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu