Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 31 octombrie 2021

Este nevoie de manifestare! Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz

 Este nevoie de manifestare! 

Dragi prieteni și fii duhovnicești,

Să fiți binecuvântați!
Vremea este să lucreze Domnul și toți sfinții Lui!
M-am bucurat că în ultimele zile ați ieșit în procesiune și priveghere cu icoane, Sfânta Cruce și în rugăciuni fierbinți, iar orașele au fost cuprinse de parfum de tămâie sfântă cu miros de bună mireasma duhovnicească!
Lupta este în primul rând în Duh. Da, luptă și iar luptă, pentru că viața e o luptă, iar în vremurile noastre chiar sunt multe victime sufletești, mai multe decât trupești.
Vă rog, vă îndemn să chemați în fel și chip numele Domnului nostru Iisus Hristos și ajutorul sfinților. Nu e timp de pierdut cu lucruri trecătoare, nefolositoare și contradicții epuizante.
În fiecare seară, la ora 19:00, după puterea fiecăruia, lucrați la curățarea și buna întocmire a văzduhului și a pământului.
Să fim cu mic, cu mare, în pace și liniște, în marș duhovnicesc, pe străzile orașelor, satelor.
Poartă o icoană în brațele tale sau în mașina ta, și cât poți, cum poți, ieși pe străzile orașului tău și roagă pe Bunul Dumnezeu să ocrotească țara, orașul, satul de boală, de necaz, de războiul cel dintre noi.
Iar pe cei care din binecuvântate pricini nu pot participa la procesiune, îi îndemn să aprindă o lumânare la fereastră, alături de icoana sfântului său de suflet.
Cu cât mai mulți, cu atât mai puternică lucrarea!
Maica Domnului să ne ocrotească cu sfântul ei acoperământ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu