Daca se inchid centralele termoelectrice in plina criza, nu vor creste preturile si mai mult?
Ceva da cu virgula!
Două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni şi Rovinari, se inchid. In total dispar 660 MW din sistem. Ele vor fi trecute în rezervă tehnică, pentru ca, în momentul în care va fi nevoie ....să poată fi puse în funcţiune. (imediat)
Clar, in plina criza, noi devenim cam bizari. Preturile cresc atunci cind produsul pe piata devine mai redus, cererea e mai mare, deci platim mai mult. Cei 660 MW, e un cistig sau o pierdere pentru cetateni?
Daca se inchid, inseamna ca se inchid si minele de carbune. Alta fericire.
Sigur, termocentralele pot fi retehnologizate cu instalatii de cresterea randamentului si de scaderea poluarii fie se pot inchide treptat, insa exclusiv dupa ce avem clar excedent energetic foarte mare, cintarind eficienta, locurile de munca, sanatatea si siguranta oamenilor, poluarea.
Macar daca aveam acum 1400 MW de la reactoarele 3 si 4 (pe care ...nu le avem), atunci era ceva mai bine.
Sunteti siguri ca vom avea suficienta apa in zona hidro, la anul, ca sa avem energia necesara? Daca vom avea un an si mai secetos? Pentru ca este posibil. De unde luam energie daca ne inchidem si termocentralele, aici eram macar siguri pe carbune. Pe Hidro si Eoliene nu avem certitudini. Deci, importam, nu?
Inteleg ca importul de carbune, acum, in Romania din afara (Africa de Sud) a crescut cu 30%!!! In Europa a crescut cu 700%. Nu suna oare mai bine sa exportam noi carbunele in Europa, carbunele din minele noastre; cistigam ceva, nu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu