Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 31 octombrie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Cantitatea de date create și stocate de umanitate se dublează la fiecare 2 ani

Cantitatea de date create și stocate de umanitate se dublează la fiecare 2 ani. 

Fiecare nou centru de date consumă curent electric cât un oraș de mărime medie. 

Centrele de date care există deja consumă 2% din cantitatea de energie produsă azi pe glob. Energie care, acum, e doar în proporție de 2% “verde”.

Ca să ne poată controla ca pe niște emotional puppets, gugăl, apăl, feisbuc, amazon, microsoft & stuff trebuie să aibă baze de date cu caracter personal din ce în ce mai mari, care consumă energie din ce în ce mai multă. 

În 2040, procentul de energii consumată de centrele lor de date va sări de la 2% la 10%… 

Foamea de date (mai ales cele cu caracter personal pe baza cărora ni se modelează personalitatea ca și când am fi din plastilină) este atât de mare încât aitiștii au ajuns să stocheze date direct pe structuri de ADN. 

Recent, în colaborare cu compania Biomemory, Biblioteca Națională a Franței a reușit să stocheze peste 100 de miliarde de copii ale … Declarației Drepturilor Omului și Cetățeanului din 1789. 

Mișto ironie - în țara care a impus cel mai dur și șocant apartheid sanitar, bazat pe nazipass-ul intitulat “certificat verde”, se fac experimente cu fosilele legale de la începuturile epocii moderne, acum, la trecerea abruptă către totalitarismul digital, unde nu mai există liber arbitru și drepturi individuale, ci ordine “liberală” internațională și “drepturi” colective. 

Nu e clar dacă ADN-ul utilizat e de om, greiere, lăcustă sau virus care a suferit un gain of function. 

Nu e clar nici dacă sobrietatea energetică le este impusă și celor din Big Tech care au cele mai big și mai multe centre de date, consumând energia pe care orașe întregi, cu tot cu instituții sanitare, educative, academice, culturale și istorice, trebuie să o economisească, pentru că așa e “narativul” creat și impus de … Big Tech. 

Pe de altă parte, însă, ce sarcastică e lumea de azi: nu mai există teorii ale conspirației, căci au devenit, toate, fapte. Rămân factcecării fără job/hobby. Nț, nț.

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu