Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 18 octombrie 2022

Liga pentru Deșteptarea României - Pichetare a sediului Instituției Avocatul Poporului din București, cu un grup de 15-20 de persoane - membri ai Ligii pentru Deșteptarea României și alți cetățeni preocupați de implicațiile Legilor Justiției.Video

LUPTA PENTRU APĂRAREA CONSTITUȚIEI CONTINUĂ

Așa cum am promis, azi am organizat o pichetare a sediului Instituției Avocatul Poporului din București, cu un grup de 15-20 de persoane - membri ai Ligii pentru Deșteptarea României și alți cetățeni preocupați de implicațiile Legilor Justiției.
Am depus o petiție prin care am solicitat Avocatului Poporului, doamna Renate Weber să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la articolele din cele 3 legi care încalcă prevederi din Constituția României.
Iată și mesajul video transmis din fața biroului doamnei Weber de către domnul Andrei Dincă - reprezentant al Ligii pentru Deșteptarea României, care a depus petiția și a organizat pichetarea.
Problemel principale semnalate prin apel:
👉1) Graba și modul mimat-democratic în care s-au adoptat legile justiției.
👉2) Punerea în pericol a supremației Constituției Romaniei și implicit a Suveranității naționale.
👉3) Minimizarea rolul Curții Constituționale a României.
👉4) Subminarea independenței justiției, a judecătorilor și a procurorilor și slabirea separației puterilor în stat.
👉5) Impunerea suprematiei hotărârilor Curții de Justiție a Uniunii Europene asupra hotărârilor Curții Constituționale a României.
👉6) Importanța Constituției ca fundament al statului de drept și al instituțiilor democratice, și ca sursă a garantării drepturilor si libertăților fundamentale ale cetățenilor români.
Mulțumim celor care au participat la pichetare. Revenim cu mai multe detalii în curând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu