Update 22.04.2023 - În speranța că feisbuc nu va șadoubana chiar și o informație de mare interes public, ca asta care se derulează mai jos, iată ce vă zic și iată ce le zic onorabilelor autorități administrative și judiciare:
Potrivit informațiilor oficiale culese de la Tribunalul București, ASF a depus deja cererea de intrare în faliment a Euroins, societate de asigurări.
Din acest moment, este esențial ca managementul societății, încă în funcție până la data deschiderii procedurii efective de faliment, să fie împiedicat să externalizeze active, contracte și clientelă. Acest lucru se poate face printr-o cerere de măsuri conservatorii, pe care ASF o poate depune la Tribunal, prin care activele și conturile Euroins să fie indisponibilizate/înghețate de urgență. În caz contrar, operațiunile de externalizare a activelor sau de devalizare a conturilor societății vor putea fi anulate numai într-o procedură judiciară care durează ani de zile, cu riscul ca înapoi, în patrimoniul falimentarei Euroins, să nu mai poată reveni decât praful de pe toba din Insulele Virgine sau din Barbados.
Trag acest semnal de alarmă pentru că în Zf de azi se spune că bulgarii ar intenționa să transfere totul, în mod „onest”, pe o societate din grupul lor, care ar avea, cică, pașaport european de asigurător. Oricum, cu 2 zile înainte de ridicarea autorizației de funcționare de către ASF, Euroins transferase deja cca 300 mil euro în Bulgaria (fără ca băncile, fiscul sau oficiul pentru spălarea banilor să zică ceva - timp în care noi, oamenii normali, suntem suspecți de toate infracțiunile din lume când omitem să ne actualizăm datele cu caracter personal sau când transferăm o mie de lei amărâți părinților sau bunicilor).
În condițiile în care Fondul de Garantare a Asigurătorilor nu mai are bani nici pentru „despăgubiții” City Insurance, deci nu va avea bani nici pentru cei ai Euroins, ar fi o mare mizerie infracțională dacă pasivitatea sau lipsa de cunoștințe juridice ar permite sus-zisele externalizări și devalizări. În plus, profiturile imense (inclusiv cele infracționale) s-ar privatiza și acutiza, în timp ce pierderile s-ar socializa din ce în ce mai larg. Noi, toți cei care plătim taxe, impozite, polițe și prețuri ale bunurilor și serviciilor de larg consum vom fi plătitorii acestor pagube și ale multor altora care vor veni (căci infractorii vor ști că în România se pot face afaceri bune, cu profituri de cazino, întrucât birocrații, tehnocrați și establishmentul politic de aici sunt proști, sărăntoci și ușor de mituit/păcălit).
💥
Odată cu falimentul* Euroins, polița de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic și legal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu