Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 18 martie 2023

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Toată lumea se face că nu vede elefantul din sufragerie.

Toată lumea se face că nu vede elefantul din sufragerie

Falimentul Euroins se instalase deja de mai mult de un an.
Întârzierea cu mai mult de 7 luni a declarației de faliment este infracțiune: se numește bancrută simplă.
Într-un an s-a putut colecta o sumă enormă din prime RCA. Zeci de milioane de euro, poate chiar sute. Bulgarii au avut timp să transfere activele către un “re-asigurător”. Asta e tot infracțiune, dacă transferul s-a făcut în dauna creditorilor : se numește bancrută frauduloasă. Actele juridice de transfer vor putea fi anulate în procedura de faliment și activele + banii aduse înapoi, la masa bunurilor + valorilor de lichidat, cu consecința dublă că vinovații vor fi pedepsiți, iar presiunea pe banii publici va fi mai mică sau chiar eliminată. Un lichidator profesionist, curajos și independent va putea face ambele treburi. Un lichidator pus cu mâna de știți-voi-cine nu ca fi nici una, nici altele, și va pune batistuța roz pe țambal în legătură cu bancruta și acțiunea în reîntregirea patrimoniului deja golit al Euroins.
Avertizorii de integritate spun că anul de zile a fost lăsat să treacă pentru ca bulgarii, strânși cu ușa, să sară cu sfânta șpagă. Chiar managerul bulgar al Eurohold dădea de înțeles acum o lună că ăsta e motivul real al controalelor repetate efectuate de ASF, dar numai pipăind fondul (sau trăgând mâța de coadă), iar nu luând taurul de coarne. Adică, un șantaj soft, ca să fie bine și să nu fie rău.
Eu consider că bulgarii, mai degrabă, s-au scos cu acest an de zile de respiro. Dacă lumea bună a tehnocrației și a judecătorimii și a serviciilor secretoase vor reuși acea punere a batistuței roz pe țambal, frauda va fi uitată și vinovații, scăpați.
Hint: ați văzut cumva vreo arestare, vrei mișcare măcar, de la diicot, în dosarul City Insurance? Nu, nu ați văzut, că nici eu nu am văzut. Nici nu veți vedea, până la împlinirea termenului de prescripție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu