
Cum putem scăpa de acest minunat tratat pandemic al OMS
(III)
Tratatul pandemic nu este negociat de România, ci de un reprezentant anonim al Ministerului Sănătății. Parafa acestui reprezentant nu obligă Statul român în lipsa ratificării de către Parlament.
Va exista o Adunare Generală a Statelor Membre, peste o lună, unde se va vota varianta finală a tratatului. Din păcate, același reprezentant anonim va fi prezent și la acel vot. De aceea, este de imens interes public ca, în mod transparent și ușor de înțeles, Ministerul Sănătății să spună ce conține acest tratat și cine și cu ce mandat ne reprezintă la votul asupra acestui tratat în acea adunare generală.
Vestea bună este că tratatul nu intră în vigoare decât după ce este ratificat de Parlament și, ulterior, promulgat de Președintele României.
Dacă trec 18 luni de la votul din mai 2025 (cel dat de reprezentantul MS) și nu este ratificat și promulgat, tratatul devine caduc pentru România.
Ar fi crucial ca decidenții politici să declare expres că, date fiind prevederile extrem de periculoase, totalitare, ale acestui tratat, nu va fi promovat și nici ratificat.
Există, cu toate acestea, riscul ca, prin aderarea la tratat a Uniunii Europene, România să fie obligată de UE să acționeze conform tratatului, chiar dacă refuză să îl ratifice conform procedurii constituționale interne. Acest risc rezultă din art. 34 din tratat. De aceea, trebuie ridicată urgent problema la nivel de Parlament European și de Consiliu European.
Oricum, tratatul nu intră în vigoare decât în cazul în care cel puțin 2/3 din numărul statelor membre ale OMS îl ratifică.
Până una-alta, gândiți-vă de 5 ori, înainte de a aplauda acest tratat al OMS, dacă vă doriți ca politicieni ca Tedros, afaceriști veroși ca Gates sau ciocli siniștri ca Arafat să vă fie dictatori în viitoarele plandemii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu