Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Animalele sunt afectate?
156 de balene gasite moarte, cu o zi inaintea cutremurului teribil din 11 martie 2011, din Japonia
peste 100 de balene gasite moarte, esuate pe tarm, cu doua zile inaintea cutremurului de pe 20 februarie 2011 in Noua Zeelanda
10 balene esuate, dintre care 7 decedate, au fost descoperite in zona de nord a Ciprului in perioada (de dupa seria de cutremure din Turcia), pe 10 februarie 2023.
Din varii motive ar parea ca nu sunt suficiente date care sa faca legatura directa.
Insa, asa cum am afirmat in mai multe rinduri, este absolut natural sa existe modificari in sol, in apa si in atmosfera cu ceva timp inaintea producerii cutremurelor sau si dupa. Se elibereaza gaze toxice, se modifica temperatura apei, se modifica nivelul apei, se modifica temperatura atmosferei, apar distributii fiferite de particule in aer, etc
Iata niste cercetari, de exemplu, in revista
●NATURE: Modificări preseismice ale nivelului și temperaturii apelor subterane închise legate de cutremurul de la Tohoku din 2011 Preseismic Changes of the Level and Temperature of Confined Groundwater related to the 2011 Tohoku Earthquake
●Modificari in stratosfera/ Perturbația ionosferică inferioară: Gravity Wave Activity in the Stratosphere before the 2011 Tohoku Earthquake as the Mechanism of Lithosphere-atmosphere-ionosphere Coupling
In opinia mea, mediul marin este de asemenea perturbat, pot fi emise gaze toxice in concentratii mari iar animalele pot muri, fiind intoxicate sau "ametite", in final, murind esuate pe tarm.
Reiau scenariul fenomenelor ce au precedat cutremurului de pe 6 februarie, dimineata. Coincidente sau nu. Cautam raspunsuri, mai departe.
Urmaresc zilnic parametrii de mediu insa e dificil. Incerc sa fac alte corelatii. Mai trebuie investit mult in tehnologie sa urmarim in timp real niste parametri...Nu gasesc, peste Marea Neagra, caracteristicile atmosferei (CH4, Rn/radon, H2S, CO2, SO2). Ori nu sunt publice (deocamdata) ori nu sunt masuratori, deloc. Eu cred ca, pt anumiti compusi, valorile au fost foarte mari. Este doar o presupunere.
Din lipsa de date, deocamdata, nu pot aduce alte argumente asupra scenariului ca in Marea Neagra, inainte de 4 februarie sau pe 4 februarie ar fi putut avea loc o resuscitare a unui vulcan subacvatic sau o punga de gaz s-a descatusat, antrenind spre nordul Turciei, un volum mare de apa. Acolo, la Sile (Turcia), nivelul a crescut cu peste 80 cm la citeva ore inainte de declansarea cutremurului iar nivelul marii a ramas mai ridicat pina la 5-6 zile! Adica fenomenul a fost de durata neobisnuita! Ca si lantul de cutremure. In bazele de date consultate nu am gasit acest comportament, niciodata.
Poate, la Constanta sau la Mangalia, etc, pe plaja ar fi trebuit sa se observe ceva sedimente neobisnuite. Poate si miros specific, pe data de 4, 5 sau 6 februarie. Dar, nimeni nu mi-a confirmat, inca. Sau poate nu s-a dat importanta. Sau, poate chiar nu a existat nimic iar presupunerea mea nu este sustinuta.
Scenariul, vi-l reamintesc, alaturat: Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Un vulcan noroios subacvatic sau o punga de gaze, in Marea Neagra - cauza dezastrului din Turcia?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu