Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 13 februarie 2023

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Posibil gazul toxic emanat in apa, semnul pe care il anticipam


Posibil gazul toxic emanat in apa, semnul pe care il anticipam

Urmaresc zilnic parametrii de mediu insa e dificil. Incerc sa fac alte corelatii. Mai trebuie investit mult in tehnologie sa urmarim in timp real niste parametri...Nu gasesc, peste Marea Neagra, caracteristicile atmosferei (CH4, Rn/radon, H2S, CO2, SO2). Ori nu sunt publice (deocamdata) ori nu sunt masuratori, deloc. Eu cred ca, pt anumiti compusi, valorile au fost foarte mari. Este doar o presupunere.

Din lipsa de date, deocamdata, nu pot aduce alte argumente asupra scenariului ca in Marea Neagra, inainte de 4 februarie sau pe 4 februarie ar fi putut avea loc o resuscitare a unui vulcan subacvatic sau o punga de gaz s-a descatusat, antrenind spre nordul Turciei, un volum mare de apa. Acolo, la Sile (Turcia), nivelul a crescut cu peste 80 cm la citeva ore inainte de declansarea cutremurului iar nivelul marii a ramas mai ridicat pina la 5-6 zile! Adica fenomenul a fost de durata neobisnuita! Ca si lantul de cutremure. In bazele de date consultate nu am gasit acest comportament, niciodata.
Poate, la Constanta sau la Mangalia, etc, pe plaja ar fi trebuit sa se observe ceva sedimente neobisnuite. Poate si miros specific, pe data de 4, 5 sau 6 februarie. Dar, nimeni nu mi-a confirmat, inca. Sau poate nu s-a dat importanta. Sau, poate chiar nu a existat nimic iar presupunerea mea nu este sustinuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu