Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 11 februarie 2023

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Trenuri de lumina intensa, de culoare rosie.

 

Trenuri de lumina intensa, de culoare rosie.

12 explozii puternice, de lumina rosie, pe cer, noaptea, in decurs de 30 de secunde, cu succesiune din ce in ce mai rapida spre sfirsit.

20 ianuarie, ora 19:55, Buces, Hunedoara. Lumina rosie a fost vazuta direct, de populatie, dar inregistrata si de o parte din camerele de supraveghere.
Multi oameni au asistat uimiti la asa fenomen. Toti au zis ca asa ceva nu au mai vazut niciodata! Vremea era de ninsoare, fara tunete, furtuna, etc. Sunetul a fost continuu, ca un suierat. Fara explozii, fara nimic neobisnuit. Aerul nu se percepea cu un miros neobisnuit. Zona nu e cunoscuta una cu poluare. Oamenii au interprerat in fel si chip, acele lumini: avioane, incercari ale armatei, etc.
Am cercetat cit am reusit pina la aceasta ora, caracteristicile optice si de dinamica a acestui fenomen. Din tot ce am la dispozitie, consider ca a fost un meteor/meteorit care a patruns in atmosfera cu viteza relativ mica, care a incalzit succesiv aerul, prin frecare, generind o excitare a moleculelor de azot si oxigen. De aici si culoarea particulara, tipica, rosie.
Pentru ca nu au fost auzite explozii care sa insoteasca flash-urile intense de lumina, este foarte probabil ca acel corp sa nu se fi descompus in fragmente, incalzind doar atmosfera insa fara a avea energia necesara de ablatie violenta si fragmentare.
Consider ca acolo a fost un meteorit relativ usor (matrice solida care a gazduit gheata, astfel incit, in cadere, meteorul si-a pierdut usor din greutate, prin evaporarea apei, fara a se fragmenta matricea).
Posibil ca acel corp sa fi cazut in vecinatatea localitatii. Ramane, probabil, cu ceva sansa, sa fie descoperit. E foarte posibil, totusi, ca locul de cadere sa fi lasat un oarecare crater, fie el si de dimensiuni mici, pentru ca, viteza de cadere este, totusi, una de valori foarte mari.
Sugerez localnicilor sa caute posibilele fragmente, apreciind, eventual, traiectoria flash-urilor de lumina (zonele maxime de lumina, observate pe cer sau pe o anumita directie).
Rog populatia din vecinatatea acestei localitati sa-mi trimita, daca au, alte date sau observatii. Tin foarte mult la caracteristicile de sunet, la calitatea sunetului perceput sau inregistrat. Pina acum, din relatarile preliminare, sunetul este perceput usor, doar ca un suierat, neputind fi insa inregistrat de camerele de supraveghere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu