Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 9 februarie 2023

Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz Lanț de rugăciune către Milostivul Dumnezeu


„Și erau de față în acel timp unii care-I vesteau despre galileenii al căror sânge Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. Și El, răspunzând, le-a zis: Credeți, oare, că acești galileeni au fost ei mai păcătoși decât toți galileenii, fiindcă au suferit aceasta? Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel. Sau acei optsprezece inși, peste care s-a surpat turnul în Siloam și i-a ucis, gândiți, oare, că ei au fost mai păcătoși decât toți oamenii care locuiau în Ierusalim? Nu! zic vouă; dar, de nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel.” 

Luca 13,1-5.

Iubiți credincioși, 

În aceste clipe grele după tragediile din Turcia și Siria, vă îndemnăm să înălţăm un lanț de rugăciune către Milostivul Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru ajutorarea tuturor celor care au fost afectaţi de cutremure. 

Să fim solidari în duh de rugăciune cu acești oameni greu încercați, indiferent de naționalitatea și religia lor! Puneți în inima voastră suferința lor și rostiți apoi cu durere pentru ei rugăciunea în inimă: 

„Doamne, Iubitorule de oameni, miluiește pe toți cei în suferință!”

Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca, prin această rugăciune, să aducem mângâiere tuturor celor aflați în suferință după aceste tragedii.

Amin!

Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu