Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 7 februarie 2023

Avocat Elena Radu - Apel către cetățenii români, ONG-uri și transportatori Având in vedere situația dezastruoasă cu care se confruntă cetățenii turci și sirieni în urma cutremurelor din data de 06.02.2023

 
Apel către cetățenii români, ONG-uri și transportatori

Având in vedere situația dezastruoasă cu care se confruntă cetățenii turci și sirieni în urma cutremurelor din data de 06.02.2023, se organizează acțiuni de strângeri de donații de către: 

1. Ambasada Republicii Turcia în România împreună cu TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România). 

Depozitele unde se vor colecta donațiile sunt: 

a) în București: la sediul Aprodex Maşini SRL (Titan Maşini de Precizie), adresa: Bulevardul 1 Decembrie 1918 1G, persoana de contact: Sever Raşid – 0040755042304

b) în Constanța: la sediul Romtextil SA, adresa: Aurel Vlaicu, No:125, Constanta, persoana de contact: Selahattin Süsli – 0040743064813

c) în Cluj: la sediul Consulatului Turciei, adresa: Str. 1 Mai, nr. 8, loc. Apahida, cod postal: 407035 jud. Cluj (cladirea Vitacom), persoanele de contact: Kertesz Levente 0728503576, Takacs Emoke 0728503501, Vita Vasile 0728503503

Lista bunurilor necesare se regăsește în fotografia atașată (cea cu două coloane, în limba turcă și română). 

Actualizări ale acestei liste vor fi postate pe pagina de Facebook a TIAD: Türk İş Adamları Derneği (Romanya) - TİAD

2. Ambasada Republicii Arabe Siriene în România împreună cu Liga Arabilor Sirieni din România. 

Momentan, donațiile se strâng la sediul Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România din București, Str. Paris nr.47, Sector 1, de luni pana vineri, între orele 9.30-16.00, tel: 021 319 24 67

(urmează să postez datele de contact și eventual alte depozite când mi se vor comunica). 

 Lista bunurilor necesare se regăsește în fotografia atașată (cea în care este menționat necesarul pentru 10.000 oameni). 

 Cetățenii români care vor și pot să facă donații de bunuri dintre cele necesare sunt rugați să pregătească aceste donații și să le ducă la sediul depozitelor anunțate mai sus sau la locațiile de colectare care se vor anunța. 

 Având în vedere că vor fi numai câteva depozite în țară unde se vor strânge aceste donații în vederea transportării în Turcia și Siria: 

a)  ONG-urile care pot să organizeze locații în orice localitate din țară (instalare corturi, la sediile lor ec) în care să fie colectate donațiile de bunuri pe care vor să le facă cetățenii români, atât pentru Turcia, cât și pentru Siria, sunt rugate să organizeze astfel de locații și să anunțe public adresa lor pentru a informa cetățenii. 

Totodată, sunt rugați să contacteze și persoanele care sunt desemnate pentru fiecare depozit pentru a le aduce la cunoștință unde sunt locațiile de colectare pe care le-au organizat și pentru a discuta despre asigurarea transportului (dacă sunt transportatori care s-au oferit să asigure transportul).

(Datele de contact ale depozitelor unde trebuie să fie duse bunurile donate, precum și datele de contact ale persoanelor le găsiți mai sus).

Rugămintea este să fie transmise locațiile și pe adresa de e-mail: asociatiacasd@gmail.com pentru a le face publice. 

b) Transportatorii care sunt dispuși să ajute la transportul bunurilor între locațiile organizate pentru colectarea de donații și depozite sunt rugați să contacteze persoanele de contact de la depozite pentru a îi informa în acest sens. 

Cu stimă, 

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept 

Președinte Elena Radu

PS: cetatenii care vor să doneze bunuri le pot trimite prin curier direct la depozite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu