Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 17 septembrie 2024

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Ce e în atmosferă?

 

Ce e în atmosferă?

N-am reușit sa intervin cu date și cu observații pe marginea furtunii Boris. Un eveniment atmosferic de asa proporții, de asa violenta cu așa distrugeri. Au fost date pina acum explicații meteo privind formarea acestor fronturi atmosferice care au generat și care au dus la o așa evoluție.

Din ce se vede, o temperatura foarte ridicata a apei (>25 gr C) în anumite întinderi din Marea Mediterane, din Marea Adriatica și din Marea Neagra (mai ales!) a accelerat un proces de evaporare, alimentând atmosfera cu foarte multă apă. In plus, o masa foarte mare de aer rece, polar, a "coborit" spre zona de nord a Italiei. S-a format un "ochi" atmosferic cu o presiune joasa, ochi care a evoluat spre estul continentului, producând pagube uriașe, in special in Austria, Ungaria si Romania, prin vijelii, descărcări electrice foarte violente și precipitații foarte mari, inundații.
În ultima perioadă, dincolo de aceste precipitații foarte mari, s-au observat descărcări electrice de o violenta extrema, chiar și după miezul nopții, pina dimineața. Aceasta reclama o energie cinetica a maselor de aer, a particulelor, a aerosolilor, la extrem, noaptea, nu ziua, fără ca Soarele sa alimenteze energetic acest scenariu! Temerea mea este ca, dincolo de conjunctura interacțiunii maselor de aer încărcate cu apă și a celor reci, dincolo de gradientii de presiune care iau naștere suplimentar, și în urma fenomenelor fizico-chimice din atmosfera, atmosfera este încărcată cu poluanți exotici care fărâmițează picăturile de apă, care înlesnesc dispersia de energie, prin ciocniri, care influențează concentrația aerosolilor, procesele de condensare/nucleatie, care induc transformari termodinamice majore.
Violenta descărcărilor electrice la care eu personal am asistat la Olimp, în noaptea/dimineața de 30/31august îmi sugerează ca peste fenomenele bănuite și măsurabile/satelit se suprapun poluanți în atmosferă care reprezinta catalizatori pentru modificarea/amplificarea turbulentelor atmosferice.
Am sa revin cu detalii și completări.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - ‼️ 𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗚𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝗲𝗹𝗲 𝗜𝗮𝘀̗𝗶❟ 𝗩𝗮𝘀𝗹𝘂𝗶 𝘀̧𝗶 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̧𝗶❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗺𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬 Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii noștri au actualizat avertizarea hidrologică emisă în cursul zilei de ieri, pentru râuri din Moldova. 🟨Astfel, a fost instituit Codul Galben, care este valabil începând de astăzi, 17 septembrie, de la ora 12:00, până mâine, la aceeași oră

 

‼️ 𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗚𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝗲𝗹𝗲 𝗜𝗮𝘀̗𝗶❟ 𝗩𝗮𝘀𝗹𝘂𝗶 𝘀̧𝗶 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̧𝗶❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗺𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii noștri au actualizat avertizarea hidrologică emisă în cursul zilei de ieri, pentru râuri din Moldova.
🟨Astfel, a fost instituit Codul Galben, care este valabil începând de astăzi, 17 septembrie, de la ora 12:00, până mâine, la aceeași oră.
Acesta vizează râurile din bazinele hidrografice:
🔘Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui (judeţele: Iași, Vaslui şi Galaţi),
🔘Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi),
🔘Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).
‼️În acest interval se vor menține valori ridicate de debite şi niveluri, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
❗În scopul preîntâmpinării unor situații de urgență generate de fenomenele hidrologice periculoase, recomandăm cetățenilor să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
💥👉De asemenea, este necesară curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.👈💥

luni, 16 septembrie 2024

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Thierry Breton, comisarul european pentru piață internă, și-a dat demisia cu efect imediat din funcție. Nu va mai fi nici în viitoarea comisie…

 

În drum spre Parlamentul European, sediul din Strasbourg, aflu ceva de breiching niuz:

Thierry Breton, comisarul european pentru piață internă, și-a dat demisia cu efect imediat din funcție. Nu va mai fi nici în viitoarea comisie…
Textul demisiei denotă o mare tensiune și chiar luptele care s-au dat în spatele ușilor închise… Foarte ofuscat tonul, plin de resentimente stilul…
Și eu care mă pregăteam să îi pun niște întrebări…
Nu-i nimic, însă: acum musiu Breton nu mai are imunitate și va putea fi hărțuit la infinit de presă și procurori, în dosarul Athos și în dosarul Senegal…
PS Elon Musk pesemne că jubilează acum - Breton se insinuase ca inchizitor comunist și îi ceruse să îl cenzureze pe Trump pe rețeaua X, înainte ca interviul cu Trump să se petreacă

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - O veche zicală medicală: ucizi pacientul ca să alungi boala.💥Dacă auto-intitulații salvatori ai Planetei sunt dușmanul satanic care ne vrea dispăruți ca specie?💥 💥Cum scapi de asemenea molime apocaliptice?💥

O veche zicală medicală: ucizi pacientul ca să alungi boala.

Ucizi oile, vacile și puii, ca să alungi boala care pare a fi infecțioasă, dar nu e.

Ucizi victimele colaterale ca să câștigi cu orice preț războiul.

Ucizi sisteme digitale și baze de date ca să elimini viruși sau viermii informatici.

La scară planetară, ucizi economii și civilizații, sărăcești și înfometezi “mâncătorii inutili” și ne-frumoșii, ca să elimini infecția climatică și supra-popularea.

Dar dacă boala este chiar dementul mesianic, cu complexe de dumnezeu, care îți vrea binele ție, furnica nepricepută și neastâmpărată? 💥Dacă auto-intitulații salvatori ai Planetei sunt dușmanul satanic care ne vrea dispăruți ca specie?💥

💥Cum scapi de asemenea molime apocaliptice?💥

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - ❗Hidrologii #INHGA au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de apărare.

𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗖𝗼𝗱 𝗥𝗼𝘀̗𝘂: 𝗥𝗶𝘀𝗰 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗶𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❗

❗Hidrologii #INHGA au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de apărare.

🟥Astfel, se instituie Codul Roșu, începând de astăzi, de la ora 12:00, până marți, la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui – amonte stația hidrometrică Bârlad (judeţele: Vaslui şi Iaşi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

🟧De asemenea, începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la ora 18:00 este activ Codul Portocaliu pe anumite sectoare de râuri din județele: Vaslui, Iași, Galați și Botoșani, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia.

🟨Totodată, este în vigoare și Codul Galben, începând de astăzi, de la ora 12:00, până marți, la miezul nopții. Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Prut, Siret și Jijia, în județele: Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea și Botoșani.

‼️Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

‼️Pentru siguranța populației, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

Apele Române, Apele Romane Prut-Bârlad, Apele Române Siret

#apeleromane #codrosu #codportocaliu #codgalben

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

💥AVERTIZARE HIDROLOGICĂ NR. 91 DIN 16.09.2024💥

duminică, 15 septembrie 2024

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - 𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗥𝗼𝘀̗𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❟ 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬❗ 🔴A fost actualizat Codul Roșu pentru râuri din Moldova, cu valabilitate începând din acesta seară, de la ora 18:00, până luni, la ora 12:00. Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret și Prut, în județele: Vaslui, Iași și Galați.


𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗥𝗼𝘀̗𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❟ 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬

❗
🔴A fost actualizat Codul Roșu pentru râuri din Moldova, cu valabilitate începând din acesta seară, de la ora 18:00, până luni, la ora 12:00.
Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret și Prut, în județele: Vaslui, Iași și Galați.
🟠De asemenea, este în vigoare Codul Portocaliu, începând de astăzi, de la ora 12:00, până luni, la ora 18:00, care va afecta râuri din județele: Vaslui, Iași, Botoșani și Galați, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia.
🟡Totodată, Codul Galben va fi activ de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la miezul nopții, pentru râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş, Bărzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.
‼️Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

sâmbătă, 14 septembrie 2024

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - 𝗣𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁̗𝗶𝗶 𝗽𝗲 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝗲❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❗


𝗣𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁̗𝗶𝗶 𝗽𝗲 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝗲❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❗
🟧Cod Portocaliu - intervalul 13.09.2024 ora 20:00 – 14.09.2024 ora 24:00
Județele afectate: Suceava, Bacău, Harghita, Neamț, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Galați, Botoșani, Iași și Vaslui.
🟨Cod Galben - intervalul 13.09.2024 ora 15:00 – 15.09.2024 ora 12:00
Bazinele hidrografice vizate: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Bega, Timiș, Bârzava, Moraviţa, Caraș, Nera, Olt, Argeș, Ialomiţa, Siret și Prut.
‼️Avertizarea Hidrologică Cod Portocaliu vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Botoșani, Iași, Vaslui, Neamţ și Bacău.
Recomandăm populației respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.