Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 7 septembrie 2024

Avocat Elena Radu - Văd postări că Patriarhia Română cere Guvernului și Președintelui să intervină pentru redeschiderea capelei "Sfinții Trei Ierarhi" din Cernăuți.


Văd postări că Patriarhia Română cere Guvernului și Președintelui să intervină pentru redeschiderea capelei "Sfinții Trei Ierarhi" din Cernăuți. 

La 2 decembrie 2022 am scris către BOR, trăgând semnale de alarma referitor la perchezițiile Serviciului Secret Ucrainean asupra lăcașurilor de cult ortodoxe din Ucraina și am  solicitat implicarea Bisericii Ortodoxe Române pentru a analiza, a cerceta și a afla care este situația reală a bisericilor cu creștini-ortodocși din Ucraina, dacă există sau nu abuzuri care se înfăptuiesc împotriva acestora și dacă credința creștin-ortodoxă este în pericol, precum și pentru verificarea veridicității constatărilor la care face referire SBU in comunicatele sale. 

O asemenea analiză era cu atât mai importantă cu cât pe teritoriul ucrainean locuiesc circa 2 milioane de români creștin-ortodocși (în regiunile Trascarpatia, Cernăuți - Bucovina/Bucovina de Nord, Herța, Buceag, Regiunea Odessa și în alte regiuni ucrainene), iar din comunicatele SBU reiesea că parte din lăcașurile de cult vizate se află în regiunile ucrainene în care locuiesc români. 

Multe abuzuri s-au întâmplat de atunci în Ucraina. Închiderea capelei este numai o acțiune mai spre final.

Când vrei sa fii politically correct și nu iei atitudine la momentul oportun, permiți abuzurile. 

Nu e singura solicitate către BOR. Au mai fost și altele fara reacție. Sper sa nu devina realitate ce solicitam să preîntâmpine.

La 2 decembrie 2022 am scris către BOR, trăgând semnale de alarma referitor la perchezițiile Serviciului Secret Ucrainean asupra lăcașurilor de cult ortodoxe din Ucraina și am solicitat implicarea Bisericii Ortodoxe Române 

Avocat Elena Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu