Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 18 septembrie 2024

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - 𝗥𝗶𝘀𝗰 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗶𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗲 𝗽𝗲 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗷𝗼𝗶❗ Hidrologii #INHGA au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova și Dobrogea. 🟧Astfel, fost instituit Codul Portocaliu, care intră în vigoare mâine, 19 septembrie, la ora 5:00 și este valabil până la ora 18:00.

𝗥𝗶𝘀𝗰 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗶𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗲 𝗽𝗲 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗷𝗼𝗶❗
Hidrologii #INHGA au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova și Dobrogea.
🟧Astfel, fost instituit Codul Portocaliu, care intră în vigoare mâine, 19 septembrie, la ora 5:00 și este valabil până la ora 18:00.
În acest context vor fi vizate râurile din bazinele hidrografice: Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui (judeţele: Iași, Vaslui şi Galaţi), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).
🟨De asemenea, este în vigoare Codul Galben, astăzi, de la ora 12:00, până joi, la ora 24:00, pe anumite sectoare de râuri din județele Vaslui, Iaşi şi Galaţi.
🟨Același cod va fi activ începând de joi dimineața, de la ora 3:00, până la miezul nopții, pe râuri din județele: Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și râurile din județul Tulcea.
‼️Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. De asemenea, există probabilitatea depășirii cotelor de apărare.
❗Pentru siguranța populației, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu