Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 9 septembrie 2024

Avocat Elena Radu - Bătaia de joc a Ministerului Finanțelor la adresa cetățenilor continuă - 10.09.2024, ora 11.00 - dezbatere publică organizata de MF


Bătaia de joc a Ministerului Finanțelor la adresa cetățenilor continuă

Azi, 09.09.2024, pe la 10.30, cu 6.5 ore inainte de expirarea termenului de inscriere,  a publicat anuntul ca va avea loc maine, la ora 11.00, dezbaterea publica având ca temă Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de imprumut (Împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul fiscal și creșterea verde) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

În condițiile în care hotărâseră încă de la data de 06 septembrie 2024  ca această dezbatere publică să  aibă loc mâine, nu au postat pe site anunțul pentru a avea cunostinta cetățenii. L-au postat cu circa 24 ore inainte pentru participa cat mai putini cetățeni.  

Câți cetățeni pot în 24 ore să își ia și liber de la serviciu și să ajungă și în București pentru a participa la dezbaterea publică?

Dezbaterea publică va avea loc la sediul Ministerului Finanțelor din Bd. Libertății nr.16, Bucuresti. 

Pentru participare au solicitat sa le comunicăm persoanele care participă până la data de 09.09.2024, ora 17.00. 

Cetățenii care vor participa la dezbaterea publică din 10.09.2024, ora 11.00 transmit e-mail la adresa: PublicInfo@mfinante.gov.ro (pana la 09.09.2024, ora 17.00). 

Daca nu pot sa participe fizic, sa solicite organizarea dezbaterii publice si cu participare online. Noi am cerut, dar au ignorat. 

Este important să participati la aceasta dezbatere, deoarece cu ocazia solicitarii organizarii ei, ca urmare a faptului că acest acord creste valoarea datoriei publice a Romaniei, am cerut sa ni se prezinte si: 

- situatia detaliata a datoriei publice a României: cuantum, creditori, condiționările și condițiile acordării împrumuturilor, cum s-a ajuns la performanța ca în perioada 2020-2024 datoria publică a României să se tripleze și cum au fost folosite împrumuturile contractate; 

- care este valoarea împrumuturilor contractate până în prezent de la BIRD, scopul detaliat al contractării acestor împrumuturi, ce sume s-au tras din împrumuturile deja contractate și cum au fost utilizate; 

- care este temeiul legal în baza căruia BIRD-ul poate să decisă sau să influențeze politicile macroeconomice ale Statului Român, având în vedere că în conținutul Acordului

- dacă toate actele normative indicate în Secțiunea I din Anexa 1 la prezentul Acord au fost inițiate la solicitarea BIRD, ca o condiție preexistentă pentru acordarea împrumutului

- detalierea valorică pe destinații a împrumutului de 599.100.000 EUR care se dorește a fi contractat (prezentarea în mod detaliat a destinației sumei împrumutate: cât și pentru ce se va folosi suma împrumutată).

Dezbateri publice dezbateri-publice - Acasa ANUNȚ În baza prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Finanțelor organizează marți, 10 septembrie 2024, ora 11.00, la sediul din Bd.Libertății nr.16, dezbaterea publică având ca temă Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de imprumut (Împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul fiscal și creșterea verde) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare .

Avocat Elena Radu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu