Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 15 septembrie 2024

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - 𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗥𝗼𝘀̗𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❟ 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬❗ 🔴A fost actualizat Codul Roșu pentru râuri din Moldova, cu valabilitate începând din acesta seară, de la ora 18:00, până luni, la ora 12:00. Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret și Prut, în județele: Vaslui, Iași și Galați.


𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗖𝗼𝗱 𝗥𝗼𝘀̗𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗮̂𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮❟ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝘂𝗻𝗶❟ 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬

❗
🔴A fost actualizat Codul Roșu pentru râuri din Moldova, cu valabilitate începând din acesta seară, de la ora 18:00, până luni, la ora 12:00.
Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret și Prut, în județele: Vaslui, Iași și Galați.
🟠De asemenea, este în vigoare Codul Portocaliu, începând de astăzi, de la ora 12:00, până luni, la ora 18:00, care va afecta râuri din județele: Vaslui, Iași, Botoșani și Galați, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia.
🟡Totodată, Codul Galben va fi activ de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la miezul nopții, pentru râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş, Bărzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.
‼️Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu