Am primit un e-mail ieri de la cineva care, aparent, realizează venituri din surse nu prea simplu de identificat.
Cică antifrauda fiscală a început controalele drastice.
Și insistă să fie primită la verificări.
Persoanele care fac bani din activități mai puțin obișnuite, precum și cei care fac bani din donații, subscripții, crowd funding, sfaturi de îmbogățire masivă peste noapte și de împlinire corporal-spirituală instant, vor deveni ținte pentru cei de la antifraudă. Care antifraudă, precum probabil ați auzit, va fi dotată cu arme de foc, pentru a fi mai convingătoare. Nu vor mai fi chiar atât de simplu de ignorat.
Țintele, așa cum este persoana din mail-ul de mai sus, sunt sitting ducks, deci foarte ușor de doborât.
Veniturile de acest gen pot fi foarte simplu calificate ca „venituri din surse neidentificate”, mai ales că fiscul utilizează, pe baza unor protocoale secrete, date cu caracter personal ale tuturor, date pe care le culeg de la noi, fără ca noi să fim conștienți, băncile și platformele digitale & rețelele de socializare, precum și, tot pe bază de protocoale secrete, informații de la serviciile secrete*.
Trebuie să îi avertizez pe toți cei vizați de antifraudă că impozitul pe aceste venituri din surse neidentificate este de:
-16%, pentru perioada 2019 – 2023, care se află încă în termenul de prescripție și de
- 70%, pentru perioada de la 1 ianuarie 2024 încoace.
Din 1 ianuarie 2024, în plus, se aplică și o amendă de 25% din sumă, precum și sancțiunea complementară a confiscării sumei.
Crezi că ai făcut un milion pe tik tok și gata? Nț.
Milionul ți se confiscă, ai de plată o amendă de 250 de mii și, în plus, ai de achitat un impozit de 700 de mii.
Ai făcut o gaură de 950 de mii de lei, plus că milionul ți s-a confiscat.
Probabil că mulți vor scăpa de această „mică” belea, dar cu siguranță mulți vor fi găsiți și făcuți țapi ispășitori. Deci, vor plăti și, cel mai propabil, vor da și cu subsemnatul pe la parchet, pentru acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani.
Este posibil, dar foarte improbabil, ca această belea să afecteze și înfloritorul comerț cu droguri și cu opioide care se derulează nestingherit pe platformele digitale și pe rețelele de socializare. În definitiv, bani din droguri și consum de droguri fac la greu și organele, inclusiv securiștii, unii polițiști și unii magistrați. Doar n-or să apuce acum să se dea în gât reciproc.
Cu siguranță, însă, nimeni nu va ataca marea evaziune fiscală practicată de marile corporații, sub numele pompos de optimizare fiscală. Luați cifra asta ca reper: 10 miliarde de euro erau sifonate în 2022 de către corporațiile care fac “optimizare” fiscală în România. O treime din suma necesară plății pensiilor…
*Această afirmație este un fapt, probat de mine cu documentul propriu-zis în care fiscul își motiva sancționarea unei femei de peste 70 de ani din Gorj cu un impozit de 16% pe veniturile din surse neidentificate, localizate în Italia, în perioada 2018-2023, document pe care încă îl gasiți anexat unei postări anterioare; de altfel, cazul a fost intens mediatizat zilele trecute, la peste o lună distanță de la momentul în care l-am făcut eu public.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu