Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 6 martie 2024

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Poate că aliații României din NATO, precum și celelalte 26 de state membre ale UE ar trebui să știe că actuala clasă politică, aflată la guvernare în România de 34 de ani

 

Poate că aliații României din NATO, precum și celelalte 26 de state membre ale UE ar trebui să știe că actuala clasă politică, aflată la guvernare în România de 34 de ani:

(i) se școlește politic și administrativ în Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), moștenitoarea fostei Academii „Ștefan Gheorghiu”, care pregătea nomenklatura comunistă a României de dinainte de 1989, și
(ii) se „perfecționează” la Academia de Informații „Mihai Viteazul”, care este înființată și este gestionată de Serviciului Român de Informații, adică de principalul serviciu secret.
De altfel, cele 3 partide care s-au succedat la guvernare, sub diverse denumiri, în ultimii 34 de ani, nici măcar nu se pot numi partide. Aceste entități sunt, de fapt, niște sucursale ale partidului unic colectiv al nomenklaturii, al sekuriștilor și al odraslelor lor de a doua sau a treia generație. Cam la fel este și organizația etincă a maghiarilor din România.
Așadar, establishment-ul de azi, care se vrea la putere încă cel puțin 20 de ani de acum încolo, în numele „stabilității”, este de sorginte totalitară.
Academia comunistă era formatorul ideologic marxist al nomenklaturii de ieri. Așa-zisa școală națională de politicieni este formatorul neo-marxist al prostocrației cleptomane de azi.
Ironic, așa-zisa școală națională de politică și administrație a fost fondată și încă este controlată de fosile comuniste, cum ar fi numitul Paul Dobrescu.
Sarcastic, rectorul acestei „școli naționale” a fost găsit vinovat de corupție, numai că justiția română, care s-a mișcat ca ochiul mortului, l-a iertat de răspundere penală prin aplicarea prescripției. Se numește Pricopie și se erijează în reper etic al politologiei.
Problematic pentru democrație și libertate este că, în jurul acestei pepiniere de politicieni cu „competențe” totalitare și securistice s-a creat o adevărată rețea de hoți de Adevăr. Cu finanțare de la stat și utilizând logistica și studenții acestei „școli naționale”, exponenții neo-totalitarismului românesc au creat o sumedenie de oengeuri și grupuri de lucru care nu fac altceva decât să vâneze „dezinformarea” (=tot ceea ce contrazice doctrina oficială și „știința stabilită”) și să oculteze opiniile sau chiar informațiile factuale care contrazic narativul oficial.
Întrucât s-a manifestat foarte activ și abundent în plandemie, acest păienjeniș de rețele de hoți de Adevăr s-au transformat, pe față, și în criminali de Sănătate și în demolatori ai Încrederii în oameni, știință (care nu se confundă cu pseudo-știința ideologizată de birocrația globalistă de azi) și adevăr. Interzicând opiniile contrare, reducând până la neutralizare distribuirea publică a opiniilor dizidente și aplicând stigmate personalităților științifice și liderilor de opinie care puneau la îndoială „știința” medicală canonică (=de necombătut), acești hoți de Adevăr au cauzat decese, suferințe inutile, depresii, atacuri de panică, segregare socială, dezrădăcinare. Aproape că au ucis democrația.
Să nu le trimitem „dragostea” noastră de valentainsdei sau de Dragobete?
PS Nu există nicio îndoială că SNSPA deține cadre didactice respectabile, iar majoritatea studenților merg acolo să învețe și să încerce să își facă un viitor, iar nu să se îndoctrineze. Dar eu mă refer la uscături, iar nu la pădure. Ca să nu mai vorbim că pădurea ar trebui regândită, ca fond dendrologic - în loc de sălcii conducătoare și plopi profitori să se planteze stejari în jurul cărora să crească esențe iubitoare de libertate și CO2, pentru a produce sustenabil oxigen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu