Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 4 noiembrie 2023

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - A dat faliment o altă bancă din SUA. A șasea pe anul 2023.

A dat faliment o altă bancă din SUA. A șasea pe anul 2023

Iar noi limităm sau eliminăm circulația banilor în numerar fizic, ca să combatem evaziunea fiscală, cică. Consecința - băncile devin inevitabile. Nu mai există alternativă :
(i) plătim comisioane bancare: la o retragere/depunere de 100 de lei din/în “româneasca” bancă BT, comisionul minimal este de 10 lei… și
(ii) ținem banii în depozite bancare.
Ne încredem, desigur, în minciuna garantării depozitelor bancare, dar uităm de riscul de faliment bancar. Am avut, avem, vom avea bănci falite, pe față sau sub camuflajul unor achiziții/fuziuni impuse de BNR.
Așa cum am uitat de riscul de faliment în asigurări - dacă nu ați văzut cât de garantată e plata despăgubirilor plătibile de către falitele City Insurance și Euroins*, vă zic eu. Plățile de la Fondul de “garantate” se fac cu întârzieri de 18 luni, iar cei aflați la coada listei au “șansa” să rămână fără, căci fondul și-a cam epuizat rezervele de lichidități.
*aceste două societăți de asigurare sunt lichidate de același lichidator, în ciuda conflictului de interese, apropo; și be, niciun patron, acționar sau membru al AST (salariu de 38 de mii de euro/lună) nu e la pușcărie pentru aceste falimente frauduloase, de 2 miliarde de euro, pe care le achităm noi, “asigurații” și contribuabilii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu