Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 26 mai 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Ne mor albinele in Moldova! Video

Ne mor albinele in Moldova! 

Astazi am fost invitat la ProTV sa mi exprim un punct de vedere. Situatia e roz. Apicultorii reclama ceva in aer, fara legatura cu pesticidele, de vreme ce se pling atitia apicultorii din Moldova.
Nu de putine ori am aratat ca in aer sunt otravuri. In timpul precipitatiilor, sunt spalate din atmosfera si ne sunt redate pe asfalt sau prin apa cazuta de pe acoperisuri sub forma acelei spume albe, consistente.
Apicultorii reclama acum o apa neobisnuita. Apa colecrata de pe acoperisuri arata ca niciodata: "ceruita, uleioasa, consistenta!". Raspunsul suferintei albinelor sta in aceasta apa si, probabil, in graunciorii de polen sau mierea de albine depusa recent in syup.
Este un semnal de alarma pe care il trag. Nu este prima data dar voi striga mereu: Guvernul sa aloce bani si resurse mari pentru cercetarea si securitatea atmosferei. Suntem in bataia vintului, nu masuram ce trebuie, nu stim ce poluanti sunt nici macar la sol. Nu avem nimic. Pe linga niste statii APM care masoara de dragul masuratorilor, nu avem nimic adaptat vremurilor. Treceti si iesiti din digitalizare la cercetare de teren! Omul conteaza si resursele de investigatii. Albinele reprezinta un semn. Mare tragedie ce se intimpla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu