Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 26 mai 2022

Ziarul "Zorile Bucovinei" - Navele rusești se află la 150 de km de Moldova. Odessa este unul din obiectivele rușilor

 

Navele rusești se află la 150 de km de Moldova. Odessa este unul din obiectivele rușilor

Nave invadatorilor ruşi se află în partea de nord-vest a Mării Negre, iar noi divizii de apărare aeriană sunt desfășurate în Crimeea. Capturarea Odessei este unul dintre obiectivele principale ale rușilor, scrie Unian.
Despre aceasta a declarat șeful centrului de presă coordonator comun al forțelor de securitate și apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk. În prezent, are loc fortificarea navelor rusești inclusiv pe insula Șerpilor, care este ocupată de ruși.
„Inamicul este deja conștient de faptul că înfrângerea navelor sale nu este o himeră, este absolut posibil”, spune Gumeniuk. Insula Șerpilor este bine păzită de forțele ruse. Imagini realizate din satelit au fost studiate de experți și analiști militari. Imaginile demonstrează o intensificare fără precedent a activităților armatei ruse. Cel puțin 10 blindate se află pe insulă, iar șapte nave ruse se află în jurul ei.
Insula Șerpilor se află sub controlul forțelor ruse încă din primele zile ale războiului din Ucraina.
O comparație între două fotografii, surprinse la interval de 10 zile, prima a fost efectuată pe 14 mai, iar cea de-a doua pe 24 mai, demonstrează că una dintre clădirile din centrul insulei au suferit avarii majore, cel mai probabil cauzate de bombardamentele forțelor ucrainene.
Specialiștii se așteaptă la un răspuns din partea forțelor ucrainene cu privire la încăpățânarea Rusiei de a ocupa insula. Unii experți sunt de părere că Ucraina ar trebui să încerce să lovească țintele militare cu rafale de rachete lansate de la sol, în condițiile în care distanța până la cel mai apropiat punct terestru al țării atacate de Rusia este de aproximativ 30 de kilometri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu