M-am săturat să stau să urmăresc proiectele de acte normative și să le critic.
M-am saturat sa isi bată de joc noi reprezentanții ministerelor care publică proiecte de acte normative de ratificare a diverse acorduri, tratate, fără să publice si conținutul in limba romana al tratatelor, iar noi ca cetățeni nu avem cunoștință de conținutul lor ca să ne exercităm dreptul de a participa la elaborarea actelor normative.
M-am saturat sa isi bată de joc noi reprezentanții ministerelor care ne afectează pe toți, dar nu respectă termenele din Legea privind transparența decizională și nu organizează dezbateri publice, dacă le sunt solicitate.
M-am săturat să ni se comunice diverse decizii care se iau de către Guvern sau ministere, fără să avem cunoștință despre discuțiile care au avut loc în ședințele în care s-au luat deciziile și fără să ni se permită exercitarea dreptului de a participa la procesul de luare a deciziilor.
M-am săturat să văd cum crește datoria publică a României la infinit, spunându-ni-se în același timp că România o duce extraordinar.
M-am săturat să văd cum se adoptă politici europene și mondiale care ni se bagă pe gât, prin reducerea drepturilor și libertăților noastre până la dispariție, fără ca premisele care stau la baza acelor politici să existe în România.
Așa că i-am solicitat o întrevedere prim-ministrului pe următoarele teme:
1. Aspecte legate de nerespectarea dispozițiilor legale privind elaborarea, redactarea și redactarea proiectelor de acte normative inițiate de către ministerele din componența Guvernului României, precum și calitatea proiectelor de acte normative;
2. Nerespectarea dispozițiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională de către ministerele din componența Guvernului prin: nerespectarea termenelor legale, refuzul organizării dezbaterilor publice solicitate sau organizarea unor dezbateri publice formale;
3. Nerespectarea dispozițiilor art. 8 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională de către Guvernul României și ministerele din componența acestuia privind participarea cetățenilor la procesul de luare a deciziei;
4. Datoria publică a României, creșterea exponențială a acesteia în ultimii 4 ani, cu consecințe dezastruoase asupra României și viitorului cetățenilor români;
5. Poziția României cu privire la adoptarea de politici europene și mondiale sub pretextul combaterii crizei climatice, inexistența premiselor pe care se fundamentează aceste politici pentru ca ele să fie implementate la nivel național, în România, prin adoptarea unor acte normative naționale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu