Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 13 august 2024

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Ce se întâmplă în aceasta zona, dincolo de Cercul polar?


Update 21.08.2024 În regiunea Cercului Polar de Nord, în insulele Rusiei,  în continuare, sunt emisii uriașe de microparticule și gaze toxice. Sunt mii de km de întindere și evoluția ale acestor formațiuni cu focarele pe câteva insule. Sunt cele mai mari ca intensitate și întindere de pe tot globul. Am semnalat acest fenomen de mai multa vreme și nu am gasit încă explicații. Nu sunt incendii, nu sunt înregistrate, în sol, în acea zona, cutremure, explozii, etc. Doua scenarii, cumva, poate, absurde. Se ard combustibili/gaz, în cantități uriașe sau/si e lansata o activitate industriala uriasa, fie, in atmosferă au loc teste complexe.

UpdateIn stinga, imagine CNN din 2023 când reporterii vorbeau de extinderi ale site-urilor nucleare!.În dreapta, nor de monoxid de carbon, cu rosu, la ora aceasta (sursa windy.com). Va reamintiți postarea mea cu poluarea imensa peste insulele Novaya Zemlya, spre est, cu  PM2.5, O3, NO2, etc, peste partea cea mai nordica a Europei, dincolo de Cercul Polar, poluare intinzindu-se pe mii de km lungime. E vorba, poate, în mod accidental, întâmplător (sau nu) de aceeași zona cunoscuta ca una dintre cele mai importante pentru testele  nucleare (in numar de peste 200) făcute de Rusia din 1955 pina în prezent.

Se mai fac și în prezent???? Nu sunt alte date și nu putem decât sa facem speculații.

Reportajul CNN: Exclusive: Satellite images show increased activity at nuclear test sites in Russia, China and US

👉Postarea mea unde ridicam câteva semne de întrebare👈







Cumva, se fac noi "teste nucleare" industriale, de armata sau de alta natura, de asa amploare???? Un fenomen ciudat, măcar prin prisma unei poluări colosale înregistrate (pentru ca nicăieri, pe glob, nu se mai observa asa ceva, nici măcar in China!), un fenomen destul de ciudat, se petrece acum în zona de nord a Europei, Oceanul Arctic, în Marea Kara, pe insula Novaya Zemlya, și pe alte insule, dincolo de Cercul Polar de Nord, regiuni ale Rusiei. 

Ce am constatat, concentrații inimaginabile de NO2, O3, PM2.5. Am urmărit sa vad incendii, dacă sunt. Nu sunt!!! Acești poluanți pot fi precursori ai unor activități exclusiv umane. Industriale sau de alta natura!

Deși Novaya Zemlya este cunoscuta ca zona de teste nucleare:

Satellite Imagery Points To Uptick In Activity At Russian Arctic Nuclear Testing Site

acum nu s-au înregistrat "focare", vibrații majore, cutremure de Pământ în acea zona (a se vedea rețeaua de senzori ShakeNet). Posibil, dacă sunt teste, acestea se fac mai ales in atmosfera. 

Imaginile sunt preluate de pe:

■Windy.com

■https://earth.nullschool.net/...

update. evenimentul e înregistrat incepind de duminica dimineața (ora 3, ora României), "focarele" fiind pe o raza de ~500 km.

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu