Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 20 septembrie 2023

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - A început: nu se vor mai face încasări în numerar fizic mai mari de 2000 de lei în magazinele cash & carry.

 

A început: nu se vor mai face încasări în numerar fizic mai mari de 2000 de lei în magazinele cash & carry.

Aceasta e cea mai nouă și cea mai secretă (până azi) măsură de austeritate fiscală din legea pe care Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament.
Dacă nu se depune moțiune de cenzură/se respinge o moțiune de cenzură, regula intră în vigoare în trei zile de la adoptarea legii în Parlament.
Noi, oamenii normali, vom fi și mai controlați și spionați, și mai suspectați. Cică e pentru prevenția evaziunii fiscale și a spălării banilor, ca și când noi am face asta, iar nu corporațiile, traficanții și platformele digitale de jocuri și plăceri.
Reamintesc, totuși, că CJUE a interzis plățile exclusiv prin bănci, card sau online, considerând că plata în numerar fizic este un drept fundamental al cetățeanului european, prevăzut de Tratate - ianuarie 2021, speța Johannes Dietrich și Norbert Häring/Hessischer Rundfunk.
Dacă se va trece Rubiconul cu plafonul maxim de 2000 de lei încasări în numerar fizic, calea către bancarizarea și digitalizarea totală a banilor va fi devenit o autostradă cu 5 benzi pe fiecare sens. Nimic nu le va mai opri.
După aceea, libertatea economică și proprietate pot fi puse pe modul “adio și n-am cuvinte”.
PS Dacă nu v-ați dat seama încă: și aceasta e o teorie a conspirației care nu trebuia emisă, căci trage enervant de mânecă somnambulii🤦🏻‍♂️

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu