Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 15 iulie 2023

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Un investitor care deține mai mult de 5% din acțiunile listate la Bursă ale unei companii trebuie, conform legii, să își dezvăluie identitatea.


Un investitor care deține mai mult de 5% din acțiunile listate la Bursă ale unei companii trebuie, conform legii, să își dezvăluie identitatea. 

Grupul Țiriac a fost nevoit să declare că a achiziționat de la Fondul Proprietatea 5% din acțiunile H2O, emise de Hidroelectrica. 

Din anunțul public rezultă că Grupul Țiriac pre-achiziționase aceste acțiuni chiar înainte de închiderea procedurilor de ofertă publică. Nu e o chestiune care să fi fost lăsată la latitudinea cumpărătorilor de retail - a fost posibilă doar pentru investitorii instituționali. 

Grupul Țiriac este, desigur, o instituție. 

Deține ansamblul imobiliar “Stejarii”, construit fix în mijlocul unei păduri din nordul Capitalei. 

În acel ansamblu se fac cele mai mari afaceri și se re-distribuie injust cele mai mari venituri și resurse ale României, întrucât acolo locuiesc toate vip-urile biznisului cu epoleți. 

Falimentele din asigurări (4 uriașe și unul mic, în ultimii 8 ani) și din mall-uri, 

insolvențele din energie, 

preluările ostile în cerc închis (consultantul pre-insolvență este și administrator judiciar și cumpărător și revânzător al afacerii; distressed asset se numește operațiunea), 

hiper-profiturile centrelor comerciale, ale băncilor, ale energeticienilor, ale asigurătorilor, câștiguri obținute injust prin prețuri intenționat ridicate dincolo de justificarea lor economică și socială, 

contractele de lucrări publice, în special cele din infrastructură, 

contractele pentru achizițiile și transportul de seruri experimentale “imunizatoare” și de materiale și dispozitive “de trebuință” în plandemie, 

festivalurile main-stream de muzică (două în Cluj, două în București, unul la Mamaia), 

rotațiile guvernamentale, 

sondajele de opinie, 

zvonul public, morala (inclusiv noua modă cu iarba sau prafurile de calitate, care nu fac rău, ci fac bine…), 

opinia autorității, a statuilor cu idoli falși, care înlocuiește legea cu fărădelegea, 

liderii politici “credibili” și dizidenții politici indezirabili,

adică, mai tot ce contează în economia și societatea “nostră”, se decide la “Stejarii”

Acolo este concentrată cea mai puternică rețea mafiotică de sens, mai tare de zeci de ori decât pateticul grup de la Cluj (care crede că mai contează în deal-ul politic de la anul). 

Notă: de pre-vânzări s-a ocupat grupul Erste, cică din biroul de la Viena. Nu ar fi rău să se știe unde în București s-au cazat și au avut biroul local reprezentanții grupului. Nu de alta, dar legile pieței de capital sancționează sever manipularea Bursei.

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu