Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 8 noiembrie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Despre (lipsa de) încredere în viitor și în democrație

 Despre (lipsa de) încredere în viitor și în democrație

1. Leitmotivul campaniei electorale a „democraților” americani în alegerile de azi este că, dacă republicanii câștigă, democrația va fi ucisă și, oricum, va fi pentru că alegerile vor fi fost falsificate. Foarte interesantă această înțelegere a democrației de către democrații americani. E ceva de genul: dacă nu sunteți cu noi, sunteți contra democrației și falsificați. Dacă nu vă supuneți, dacă vă încredeți exclusiv în ce spunem noi, vă excomunicăm și vă aruncâm extra muros.
2. De câțiva ani sunt raportor pentru România în cadrul unui studiu anual efectuat de World Justice Project (WJP). Rapoartele parvenite din 153 de țări ale lumii măsoară indicele de domnie a legii (rule of law) și prezintă tendițele globale sau regionale în acest domeniu. Oricine poate consulta acest 👉WJP Rule of Law Index 2021👈, pe pagina de internet a organizației.
În anul 2021, România a înregistrat un regres democratic, la nivel european fiind pe locul 25 din 27 (în urma noastră sunt Ungaria și Bulgaria). La nivel global încă ocupăm un loc decent (41 din 153, față de 37 din 153 în 2020). Nu e de mirare ce s-a întâmplat: sub domnia comandantului acțiunii și a suporterilor săi de la președinție, din guvern, din corpul medical și din lumea academică, România a fost o țară a fărădelegii (reamintesc că starea de alertă a fost menținută doi ani în baza unui număr de 23 de hotărâri de guvern anulate în justiție) și a batjocoririi drepturilor omului și a libertăților sale fundamentale. Practic, în România nu a fost vorba de domnia legii (rule of law), ci de domnia prin lege (rule by law), care este atributul unei autocrații, suținută cu biciul legii și ciomagul sancțiunii.
De-a dreptul șocantă, însă, este constatarea din WJP Rule of Law Index 2021, din care rezultă că domnia legii a intrat în declin, în ultimii 5 ani, în 61% dintre țările analizate. De asemenea, 4,4 miliarde de oameni trăiesc în țări unde domnia legii a slăbit în ultimul an. În acest categorii intră țări care, cândva, erau modele de democrație și domnie a legii: Australia, Noua Zeelandă, Canada, Franța, Germani, Italia și, desigur, SUA.
Iată, deci, efectul principal la plandemiei, tigrul din sufragerie pe care lumea „civilizată” refuză să îl observe.
Automat veți întreba unde se situează Rusia și China în acest clasament. Inutil, pentru că aceste țări dețin, camd dintotdeauna, lanterna roție în clasament. Aceste țări sunt the devils you know, deci nu aveau cum să producă surpriza. Dar în aceeași situație, de laternă roșie, se află și Ucraina.
3. Un barometru de opinie privind securitatea națională a fost publicat zilele astea.
Încrederea românilor în țările democratice a scăzut în mod abrupt.
Mai puțin de 44% dintre români mai au încredere în SUA, față de 70% în 2021, 42% în marea Britanie, față de 62% în 2021 și 39,5% în Germani, față de 69,5% în 2021. Sunt procente surprinzător de mari, având în vedere bufoneria, tendințele totalitare și eșecurile pe linie din ultimii ani ale acestor state care reprezentau, până acum 2 ani, repere ale democrației, sobiretății, respectului față de lege, drepturi, libertăți și democrație. Mă și mir că românii încă mai pot fi atât de ușor de indus în eroare cu miturile comerciale (Black Friday, de exemplu) și cu sărbătorile morbide și lipsite de sens ale americanilor (Halloween).
Românii își mențin o încredere ridicată în Europa, dar nu și în birocrația europeană, considerată ineficientă, iresponsabilă, bizară și auto-destructivă.
Mai mult de 70% dintre români vor soluționarea pașnică a războiului din Ucraina (link). La război ar merge cu siguranță doar 36% dintre români, aproape o treime fiind pregătiți să plece din țară în caz de război.
Desigur, românii au o încredere marginală făță de Rusia și China, cu mult mai redusă decât anul trecut, dar aceasta nu este o surpriză, căci românii n-au prea avut niciodată încredere în aceste state. Doar unii politicieni, avocați sau consultanți au făcut afaceri bănoase cu oligarhii ruși (și cu cei ucraineni, care sunt de aceeași factură și plămadă) și doar niște birocrați nepricepuți și anacronici s-au încrezut ca puii de curcă în propaganda chineză.
De exemplu, la începutul plandemiei, lumea "civilizată" și "educată" i-a crezut orbește pe comuniștii chinezi, ca niște hipnotizați.
Așa cum rezultă din al doilea link din comentarii, „specialiștii” noștri s-au bazat, la debutul plandemiei (ți multe luni după aceea) pe “informațiile” venite din China… Alea cu chinezi care cădeau secerați, în fața dronelor, ca să dea bine la cadru. Alea care suțineau că virusul a apărut natural, mai întâi de la pagolin, apoi de la lilieci, apoi de la tanti Chen sau de la moș Li (ca, ulterior, occidentalii să realizeze că, de fapt, proveniența virusului e artificială – laboratorul din Wuhan finanțat de Fauci).
La nivel global, politica totalitară a Chinei, care impune informarea exclusiv din surse oficiale, unice, s-a extins ca o pecingine și s-a păstrat chiar și după plandemie, fiind forțată de instrumentele totalitare ale statului globalist-progresist, recte, gugăl, feisbuc, tuiter, CNN, WP, NYT, netflix, disney etc.
Notă de final: nu există colivie prea mare și suficient de sigură pentru toți supușii. La un moment dat, unii vor evada. Totul ține de încredere. Când vor realiza că au fost mințiți, perușii din colivie vor re-învăța să zboare. Viitorul începe azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu