Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 4 iulie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - În data de 13 iulie a.c va fi, la sediul CCIR din Bd. Octavian Goga, o conferință de neratat.

 


În data de 13 iulie a.c va fi, la sediul CCIR din Bd. Octavian Goga, o conferință de neratat. Sunt co-organizator, alături de CCIR, și vă invit călduros să participați, chit că va fi într-o zi de miercuri și mai toată lumea e în vacanță.

Subiectul este centrat pe (de)capitalizarea întreprinderilor românești și pe pierderile constante, vizibile sau camuflate, ale societăților comerciale de la noi.
Performanța, inclusiv sub raportul “bancabilității”, depinde de capitalizare.
Transparența asupra pierderilor și asupra împrumuturilor/achizițiilor/serviciilor internalizate (acționar - societate - acționar) este crucială sub aspect fiscal și sub aspectul disciplinei contractuale.
O treime din întreprinderile înregistrate în Registrul comerțului (cca 350 de mii din 1,2 milioane) nu depun la fisc situații financiare anuale. Aceste “firme” nici măcar nu există pe radarul de business și, mai ales, nu există din perspectiva concurenței și a protecției consumatorilor.
Jumătate din corporațiile care activează în România au cifre de afaceri de miliarde și costuri egale sau foarte apropiate, de unde gradul scăzut al colectării de venituri bugetare (care se adaugă taxării mai mult decât prietenoase a capitalului, în detrimentul muncii și al consumului, care sunt suprataxate).
Acestea sunt câteva dintre temele acestei conferințe, la care sunt invitați să participe ca speakeri bancheri centrali (Fl. Georgescu, Fl. Neagu), miniștri (Câciu, Cadariu), președintele ANAF (Heiuș), directorul Fondului de Garantare (Nancu), parlamentari, președintele BVB (Hanga), profesori de la ASE și de la Drept, directarea CreditReform (Miu).
Vă invit să participați - detaliile le găsiți în 👉linkul atașat.👈

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu