Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 16 iunie 2024

Avocat Elena Radu - Începe actul 2 al circului public: alegerile Prezidențiale

 Începe actul 2 al circului public: alegerile Prezidențiale

Cu toate că pare că Președintele României nu ar avea potrivit Constituției un rol prea important la nivel intern, atribuțiile constituționale nepărând prea importante, cu toate că sunt multe care par ”mărunte”, dar  al naiba de importante, având în vedere rolul Președintelui României în politica externă a țării  și cel de președinte al CSAT, rolul Președintelui este al naiba de important. 

De ce? 

Că prin intermediul CSAT s-au introdus, de fapt, toate dispozițiile care trebuiau să fie implementate în România, trasate de alte puteri străine, față de care președintele, șefii structurilor de securitate,  ”aleșii” și ”guvernanții” s-au comportat ca niște simpli ”executanți”, în niciun caz ca decidenți ai României care își respectă rolul constituțional și pun pe primul plan interesul național al României, al poporului român, caracterul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil al statului român. 

”Oferta” la prezidențiale va fi mare, vor candida mulți, atât bărbați, cât și femei, astfel încât să pară că avem de unde alege, este democrație, dar să iasă cine trebuie. 

Așa că atunci când veți analiza pe cine să alegeți, nu luați în considerare: manipularea, minciunile, promisiunile, analizați răspunzându-vă la o singură întrebare: RAPORTAT LA FAPTE, FUNCȚIE, MOD DE EXERCITARE A ATRIBUȚIILOR,  ESTE VREUN CANDIDAT CARE A PUS MEREU PE PRIMUL LOC INTERESUL ROMÂNIEI ȘI AL POPORULUI ROMÂN ȘI NU INTERESUL PERSONAL, POLITIC, DE CAPITAL ELECTORAL AL LUI, AL PARTIDULUI SAU AL GRUPULUI DE INTERESE PE CARE ÎL REPREZINTĂ?

Dacă răspunsul la această întrebare va fi NU, atunci vom alege ca întotdeauna răul cel mai mic, pentru că de fapt, nu vom alege liber, ci vom selecta dintr-un meniu prestabilit care ni s-a oferit. 

Însă, aparențele sunt înșelătoare mereu, iar răul cosmetizat ca să pară că este cel mai mic. 

Dacă vrem să avem ce să alegem, atunci trebuie să ne căutăm un președinte, pe care să îl determinăm să candideze, să strângem semnături și să ieșim să îl votăm. 

Și nu, nu cred că acel ”președinte” se află printre cei care se oferă și s-au oferit demult. Au fost mulți ”pregătiți” pentru a candida. 

Din milioanele de adulți, cetățeni români, undeva, pe undeva există un asemenea om. Trebuie să îl identificăm!

Avocat Elena Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu