Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 1 ianuarie 2024

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Infrasunetele pot afecta sănătatea umană și adaptarea deoarece frecvențele și amplitudinile lor converg cu cele generate de corpul uman.

 Infrasunetele pot afecta sănătatea umană și adaptarea deoarece frecvențele și amplitudinile lor converg cu cele generate de corpul uman. Sunetele musculare și vibrațiile întregului corp sunt predominante în intervalul de la 5 la 40 Hz. Amplitudinile tipice ale oscilațiilor sunt între 1–50 μm, ceea ce este echivalent cu presiuni de aproximativ 1 Pa și energii de ordinul a 10^(−11) W/m^2.■Asa intensitate a fost aseară!(31.12.2023) Peste 1 Pa!■ In Iasi, spre exemplu, am avut cel puțin o ora de poluare fonica. Înregistrate inca departe de pocnitori, la altitudine mare, intensitatea undelor de joasa frecventa a fost de peste 95 - 100 dB/ pentru banda de frecvente sub 20 Hz! Ne expunem, fără sa știm, fără sa simțim, de multe ori la riscuri inutile! Spre exemplu, cardiacii sunt primii vizați.

Expunerea la un nivel ridicat de infrasunete (mai mult de 100 dBz) interferează negativ cu funcția cardiacă, chiar și la o oră după expunere.
Alte studii, pe sobolani, arata ca expunerea la infrasunete poate să stimuleze sistemul nervos simpatic și să determine o scădere a fluxului sanguin al mucoasei gastrice.
Cred ca ar fi util astfel incit comunitatea medicala din Iași să ia atitudine și sa prezinte studii complementare și situația pacienților sensibili la condiții de mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu