Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 1 octombrie 2023

Avocat Elena Radu - Cum e cu legile care se adopta si nu va pasă de ele, că vi se spune că nu sunt obligatorii, ci opționale normele din ele?

 Cum e cu legile care se adopta si nu va pasă de ele, că vi se spune că nu sunt obligatorii, ci opționale normele din ele?

Vedem acum cu Legea pentru care si-a angajat Guvernul Ciolacu raspunderea în fața Parlamentului, prin care a modificat Codul Fiscal.
In anul 2021 s-a dat un OUG.
OUG nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piață, punerii la dispoziție pe piață, înmatriculării sau înregistrării în România, precum și supravegherea pieței pentru acestea.
Nu era obligatorie pentru toti factura electronica si nici factura electronica RO e-factura.
La momentul respectiv, Codul fiscal prevedea ca pentru platitorii de TVA sunt considerate facturi documentele sau mesajele pe suport HARTIE ORI în format electronic, dacă indeplineau conditiile de la art. 319 alin 1 Cod Fiscal.
Sa vedeti ce simplu s-a scos ”alternativa” hartia si s-a introdus obligativitatea folosirii NUMAI a facturii electronice.
Prin Legea lui Ciolacu au bagat un aliniat nou la art 319 din Codul fiscal prin care au zis ca pentru operatiunile realizate intre platitorii de TVA din Romania factura este considerata NUMAI factura care indeplineste conditiile OUG 120/2021.
Drept urmare: la revedere factura pe suport de hartie intre platitorii de TVA din Romania!
Vedeți ce simplu devin obligatorii normele dintr-o lege (din aia la care nu reactionati sa nu se adopte ca vi se spune ca nu e nimic obligatoriu)?
Printr-un singur aliniat aruncat in alta lege peste 1-2 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu