Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 2 mai 2023

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Cit este de util un purificator de aer in casa?


Efectul unui filtru de aer, complex, de calitate, in casa! Mai mult de atit, nu mai e nevoie 🙂. E aproape comparabil "cu aerul de munte" daca n-ar mai ramine citeva urme ale unor sortimente de gaze "neidentificate/chimic complexe" si lipseste si ceva mai mult oxigen. Desi diferentele in zecimi de procente, sunt mici, ele sunt foarte importante! In oras, oxigenul e consumat mai mult, vegetatie este mai redusa, tipurile de poluantii sunt mai numerosi.

❗Pre-filtru, filtru de carbon, filtru fotocatalitic TiO2, filtru HEPA, ionizator, lampa UV-C (253.7 nm)

⏫Pentru ionizare aer, reducere concentratie particule micrometrice si submicrometrice si anihilare toluen, xilen, benzen si formaldehida. Daca nu se mai masoara in Iasi, deloc, nicaieri, de peste un an de zile, preventiv, e bine sa ne luam singuri masuri de siguranta! 

Legat de oxigen. Am facut un test, spre exemplu, in perioada asta, cind explodeaza vegetatia. In oras concentratia de oxigen era 20.8% iar in Valea Lupului, sus, spre nord, la 1.5 km de bulevard, unde aerul era foarte curat, intr-un mediu cu foarte multi copaci in jur, intr-o livada, concentratia oxigenului era mult mai mare, de 21.2%!!! 

❗Restul "bazaconiilor" la filtrul de aer: senzor temperatura, senzor pm2.5, senzor umiditate, wifi, programare de la distanta via internet, sunt bune si ele, dar nu atit de relevante (de notat UV 253.7 nm, filtru@TiO2, filtru@carbon & hepa )

Purificator de aer Tesla Smart Air Purifier Pro XL, CADR 510 m3/h, Filtru HEPA, Mod noapte, Smart Home, Lumina UV, PHT15515, Alb

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu