Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 29 aprilie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Excepționalism economic (II)

 

Excepționalism economic

(II)
Pe plan intern, dominația binomului servicii secrete – corporații Big Tech, Pharma sau Finance se asigură prin legi croite după chipul și asemănarea binomului. Aceste legi sunt emise ca urmare a lobby-ului agresiv, permanent, al corporațiilor globale, și cu „sprijinul” fluviilor de bani aruncați în campaniile electorale. Nu este de ignorat nici „principiul” ușii rotative (noul nume, progresist, al rotației comuniste a cadrelor) pe care Big Tech – Pharma - Finance îl practică în mod foarte lucrativ în parteneriat cu politicienii americani sau europeni - executivii sau specialișii corporatiști sunt angajați temporar în cadrul birocrației și invers.
Urgența medicală (care a suplimentat urgența teroristă, urgența bancară și urgența ecologică) a determinat smurdificarea economiei globale și a organizării politice și sociale planetare. Necesitatea instalării ”noii normalități” a permanentizat urgența și va face să emeargă mereu alte motive de panicare a populației. Din acest cerc vicios nu se va putea ieși curând. Excepționalismul economic este mult prea lucrativ pentru binomul servicii secrete – corporații Big Tech, Pharma sau Finance, care i-a cules în permanență roadele, permițându-și chiar, contrar principiilor democratice și complet în afara voinței noastre, să ne transforme în materii prime din care să își extragă ”produsele predictive”, adică estimările relative la comportamentul nostru, care acum au devenit certitudini, inclusiv pentru armată.
Utilizatorul obișnuit al acestor tehnologii „aproape magice” și „gratuite” trebuie să își pună gratuit la dispoziția binomului informațiile cu caracter personal (și să le actualizeze permanent), adică, părți consistente din identitatea individual, devenind purtători ai unei identități de turmă. Și se supune, pentru că i s-a inoculat certitudinea că este „pentru siguranța sa”.
Nu pare să mai avem scăpare din acest țarc – poate de aceea unii politicieni vorbesc (cu cinism sau cu inconștiență, după caz) de ”noua normalitate”, care este o realitate bazată de excepționalismul transformat în cutumă. Dar este o realitate totalitară. Este al patrulea Reich.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu