Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 29 iulie 2021

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Când extremele se ating și se completează reciproc


Când extremele se ating și se completează reciproc 

Fondatorul utilitarismului, Jeremy Bentham, a ajuns la concluzia elitistă și progresistă că, pentru binele comun, este logic să alegi răul cel mai mic și să sacrifici unul pentru a salva 10.

Când le spun studenților că Jeremy Bentham a fost un proto-fascist, se uită ciudat la mine, că ei au primit din liceu niște prejudecăți care pictează utilitarismul în culori exclusiv pozitive.
La fel se întâmplă și când le spun că Hegel, care a spus că “libertatea este necesitatea înțeleasă”, este un proto-marxist.
Azi, postulatul epidemiologilor este : dacă beneficiile sunt mai mari decât pierderile, atunci un medicament este pre-cumpărat în miliarde de doze chiar și înaninte de se fi depus cererea de autorizare, care se acordă chiar și de urgență, în ciuda inconsistențelor prospectului, și rămâne în piață chiar și în ciuda efectelor adverse sau secundare. Dacă moare sau rămâne invalid unul din 10 mii, e ok dpdv statistic, pentru că turma e în siguranță (mă rog, nu prea e în siguranță, dar așa sună „narativul” propagandei).
Azi, diktatul tehnocraților și al politicienilor atinși de sindromul mesianic este : dacă nu înțelegi necesitatea unei proceduri medicale (care nu oprește molima, ci îi dă combustibil nou, și nici nu oferă protecția profețită) cu zăhărelul, micii, berea și loteria regretelor, ți-o băgăm în cap cu ciomagul contractului și cu biciul legii. Te excludem din viața socială și te separăm prin apartheid sanitar de restul societății. După ce înțelegi “necesitatea”, ești liber să locuiești în cutia de confort sau să pleci în munți/pădure și să te reorganizezi în triburi, klanuri sau secte.
Vi se pare că există oareșce similitudini cu fascismul și comunismul în ceea ce trăiți azi? Dacă nu, mai așteptați până la toamnă.
PS Liderul deputaților pe_se_de, împreună cu 10 membri ai familiei sale, s-au îmbolnăvit după injectarea regulamentară cu serul experimental. Așa a zis Ciolacu aseară, la rtv. Așteptăm vești de la Cîțu, Barna, Orban și Iohannis. Probabil că nu li s-a inoculat placebo, de spectacol, cine știe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu