Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 11 aprilie 2024

Avocat Elena Radu - Am nevoie de ajutor pentru strangerea de date și informații! Sa ne reamintim niste momente importante din pandemie care se repeta!

 Criza climatica incepe sa mă intereseze tare și este cazul sa luam atitudine că statul român să ia măsuri pentru combaterea ei!

Am nevoie de ajutor pentru strangerea de date și informații!
Sa ne reamintim niste momente importante din pandemie care se repeta!
Criza pandemica:
Aprilie 2021: CEDO pronunța o hotărâre referitor la vaccinare, după ce a fost sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Cehia pentru că nu erau vaccinaţi.
Cam ce zicea CEDO in decizia respectiva?
Ca vaccinarea obligatorie a copiilor în Cehia cu un vaccin nonavalent (împotriva a nouă boli, printre care difterie, tetanos, poliomielită) nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului cu privire la "dreptul la respectarea vieţii private".
Ce s-a întâmplat după aceea?
Ne-au băgat vaccinul C-19 pe gat!
Criza climatica:
Aprilie 2024 (09 aprilie) CEDO pronunța hotărârea CAUZA ASOCIAREA FEMEILOR SENIOR CLIMATICE DIN ELVETIA SI ALTI v. ELVEŢIA (Cererea nr. 53600/20 )
Prin aceasta hotărâre Cedo a constatat că Elveția a incalcat art 8 din CEDO (dreptul la viață privată), deoarece "au existat câteva lacune critice în procesul autorităților elvețiene de a pune în aplicare cadrul de reglementare național relevant, inclusiv eșecul acestora de a cuantifica, printr-un buget de carbon sau în alt mod, limitările naționale ale emisiilor de GES. În plus, Curtea a observat că, după cum a recunoscut autoritățile relevante, statul nu și-a îndeplinit anterior obiectivele de reducere a emisiilor de GES. Neacționând în timp util și într-o manieră adecvată și consecventă în ceea ce privește elaborarea, dezvoltarea și punerea în aplicare a cadrului legislativ și administrativ relevant, statul pârât și-a depășit marja de apreciere și nu și-a respectat obligațiile pozitive în contextul de față" (pentru combaterea crizei climatice).
Daca ne reamintim ce s-a întâmplat după ce s-a pronunțat Cedo in pandemie, putem sa estimam ce va urma "in criza climatica": ne vor baga pe gat toate măsurile pentru "reducerea de CO2", pentru binele nostru, prin restrângerea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale până la dispariție.
Adică toate măsurile alea "conspirationiste" devenite realitate prin legile deja adoptate (oraș de 15 min, monitorizarea întregii activități si a consumului fiecărui cetățean că să vadă cât CO2 genereaza fiecare cetățean și să îl "limiteze" sa mai emită atata CO2).
Adică, din nou statele vor impune comportamente cetățenilor și diverse masuri obligatorii cetățenilor "pentru binele lor", că sa îi salveze prin "negenerarea de CO2".
Însă, ce fac statele pentru combaterea crizei climatice raportat la politicile și deciziile care țin exclusiv de ele?
Genereaza și mențin conflicte armate care contribuie la amploarea "crizei climatice".
Păi toate astea nu or contribui la amploarea crizei climatice, nu o contribui la creșterea poluării?
Păi ia sa vedem:
- coloane de mașini militare care transporta constant echipament, armament in Ucraina nu or genera CO2?
- antrenamentele militare cu muniție nu or genera CO2?
- contribuția la menținerea războiului de la granița, război în care se folosesc bombe, tancuri și altele, nu o genera CO2?
- un război pe teritoriul României nu o genera CO2?
Văd că puțin le pasa daca ne transforma in carne de tun sau in camp de lupta.
Atunci sa le vorbim pe limba lor pe care o înțeleg: criza climatica!
Prin ceea ce fac autoritățile românești în privința susținerii războiului ruso- ucrainean, menținerii pe termen lung a acestui război și extinderii lui contribuie la amploarea crizei climatice și afectează dreptul la viață privată a cetățenilor României, garantat de art 8 CEDO (că doar așa a constatat CEDO luna asta).
Așa că e cazul sa le cerem autorităților române să înceteze cu orice acțiune de susținere, menținere și extindere a războiului ruso-ucrainean, deoarece nu își respectă obligațiile pozitive și contribuie la amploarea crizei climatice!
Să înceteze cu declarațiile publice și acțiunile prin care instiga la război, băgând batul printre gard, că ne pun in pericol!
Ne este afectat dreptul garantat de art 8 CEDO pentru că prin tot ceea ce fac contribuie la amploarea crizei climatice!
Iar pentru asta le vom prezenta și date concrete: cum au fost influențați parametri privind poluarea de războiul la a cărui menținere au contribuit, coloanele de "transport militar" si nu numai către Ucraina.
Așa că pentru asta am nevoie de toți cei care pot sa furnizeze informații: date, rute, stații de monitorizare a poluării și indicatori de poluare, zile de "antrenament militar", orice alte informații prin care putem demonstra legătura dintre "acțiunea militară", de sprijin militar și indicatorii poluării.
Și uite așa sa le spunem reprezentanților statului român să se oprească ei din acțiunile care contribuie la amploarea crizei climatice și să ne lase pe noi în pace și să uite de impunerea de măsuri cetățenilor prin care le sunt restrânse drepturile și libertățile fundamentale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu