Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 7 februarie 2024

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Unul dintre cei care au contribuit copios la „afacerea” Roșia Montana Gold Corporation, Victor Viorel Ponta, s-a focusat pe afaceri de „consulting” în timpul plandemiei.

Unul dintre cei care au contribuit copios la „afacerea” Roșia Montana Gold Corporation, Victor Viorel Ponta, s-a focusat pe afaceri de „consulting” în timpul plandemiei. Pe firma sa de „consulting”, cu el ca asociat unic, a comis un profit net cumulat pe anii 2021 - 2022, de 5,2 milioane lei. Cu doar 3 salariați în 2021 și doar 7 în 2022, fără grija zilei de luni (zi din săptămână când noi, ceilalți, ne spargem capul de griji și ne gândim cum dracu' să facem rost de bani pentru salarii, utilități, rate de leasing sau de credit, taxe, impozite și contribuții, asigurări, birocrație „digitală” etc. și cum să scăpăm de proștii fuduli din administrație și de politicienii eternizați pe posturi). Profit net de 80%!
Veți avea, desigur, curiozitatea să vedeți, în articolul din link-ul , de unde își culege profiturile ex-premierul și viitorul candidat la Primăria Capitalei, Victor Viorel Ponta:
- din afaceri miniere (...?!!),
- din contracte cu traderii de bunuri de larg consum care au invadat țara (80% din aceste produse sunt din import),
- din construcția de infrastructură (despre care știm că e f f eficientă și promptă, că de aia durează o autostradă 23 de ani și un pod peste Dunăre 15 ani, după care se desface din șuruburi),
- din comerțul cu lemn, cel care a făcut mult „bine” pădurilor din România,
- din publicitate și mas media, precum și din
- recuperări internaționale de creanțe, eșuate și alea ...
Veți spune, desigur, că e populist ce susțin eu. Ce, domne, nu mai poate face omul un ban?
Ba da, dar banii să nu fie făcuți din afaceri derulate în conflict de interese, să nu fie rezultatul ușii rotative (revolving door), să nu implice valorificarea în interes privat a informațiilor și rețelelor de interese căpătate în funcția de premier și, desigur, să nu fie rezultatul corupției și spălării de bani.
V-ați prins?
Dacă vreți să vedeți cine sunt vinovații pentru eșecul (anunțat cu surle și trâmbițe în presă, dar nevalidat încă de o știre oficială) de la ICSID, Washington, în arbitrajul Gabriel Resources contra României, astfel de personaje trebuie că căutați.
Adăugați pe listă nume ca: Băsescu, Isărescu, Boc, Cioloș, Iohannis, Orban, Câțu.
Vedeți cum stă treaba cu stabilitatea și „ne-populismul”, de fapt?
Acest gen de oameni au nevoie de stabilitate, ca să își consolideze averile ilicite și, desigur, să le majoreze. Nu voi aveți nevoie de „stabilitate”. Ei au.
Hai Liberare, fir-ar a dracu' să fie de Liberare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu