Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 16 ianuarie 2024

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Dau o bere artizanală celui care răspunde corect la următoarele întrebări

Dau o bere artizanală celui care răspunde corect la următoarele întrebări:
👉potrivit bugetului pe 2023, fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului, a fost de cca 650 de milioane de lei, iar la finalul anului acest fond, alimentat din buget cu ajutorul a mai mult 100 de HG - uri, a ajuns la 31 de miliarde de lei, utilizați integral de dl. premier Ciolacu, după propriul sistem de priorități; s-a adoptat sau nu anul trecut vreo rectificare bugetară care să permită această majorare de aproape 45 de ori a acestui fond de rezervă?
👉costul suplimentar cu călătoriile de plăcere (cu avionul de lux) ale dlui Iohannis în America de Sud și, respectiv, Africa, a fost de 8 milioane de euro; s-a adoptat sau nu anul trecut vreo rectificare bugetară care să permită această suplimentare a banilor de tocat pe tabieturile dlui. Iohannis?
👉câte autostrăzi s-ar fi terminat, câte mii de km de cale ferată s-ar fi reabilitat ca să se poată circula măcar cu 120 de km la oră cu trenul, câte spitale regionale sau orășenești s-ar fi construit, câte rachete Patriot, Himars ori Javelin, câte tancuri Abrams s-ar fi achitat cu 31 de miliarde de lei?
👉ce a făcut dl. Ciolacu pentru țară cu acest bănet?
👉câte școli de la țară s-ar fi putut reabilita/construi, câte autobuze școlare s-ar fi putut cumpăra, câte centre de îngrijire a bătrânilor s-ar fi putut consolida și igieniza cu acei 8 milioane de euro tocați de dl. Iohannis ca să ajungă să i se cânte „hakuna matata mister president”?
PS Berea nu o am, dar o procur eu de undeva ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu